Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:902154
 
Vērtējums:
Publicēts: 21.12.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Pircēju un ražotāju lielāko neizpratni radījis lēmums par akcīzes nodokļa likmes paaugstināšanu bezalkoholiskajiem dzērieniem. "Mums kā vadošajam bezalkoholisko dzērienu ražotājam nav saprotams, kāpēc bezalkoholiskie dzērieni tiek pielīdzināti tādām luksusa precēm kā alkohols un tabaka. Jāatzīmē, ka Latvija ir vienīgā Baltijas valsts, kur akcīzes nodokli piemēro arī bezalkoholiskajiem dzērieniem," komentēja Cido grupas pārstāve Inese Lielpinka. Kaut arī ražotāji jau ilgu laiku centās pārliecināt likumdevējus par nepieciešamību atcelt akcīzes nodokli bezalkoholiskajiem dzērieniem, tas tagad ir dubultots –līdzšinējo 2 santīmu vietā no 1. februāra tas ir 4 santīmi par vienu litru dzēriena. "Pirms akcīzes nodokļa likmes dubultošanas bezalkoholiskajiem dzērieniem likumdevējs neapspriedās ar industrijas pārstāvjiem un nelūdza ražotāju viedokli par to, kādu ietekmi nodokļa likmes paaugstināšana atstās uz bezalkoholisko dzērienu tirgu. Produkta cena palielināsies, līdz ar to kritīsies patēriņš. Pašreizējā ekonomiskajā situācijā, gluži pretēji, būtu nepieciešams stimulēt patēriņu, nevis ierobežot iedzīvotāju iespējas iegādāties ikdienas patēriņa produktus," sacīja Cido grupas pārstāve
Kāda problēma ir akcīzes nodokļu palielināšanai?
Latvijā nepietiek naudas budžetā. Valdība ar vairākam metodem cenšas to palielināt. Viena no metodem akcīzes nodokļa palielinājums. Kā rakstos bija pateikts ar akcīzes nodokļa palielinājumu valts budžets palielināsies uz 11. 8 maljoniem latu. Bet tomēr akcīzes nodokļa paaugstinājums veicinās nelegālo alkoholu un tabakas izstradājumu ievēšānu Latvijā un to pārdošanu, tātad attistīsies ēnu ekonomika cīņa pret kuru arī būs vajadzīga naudu. Pašreizējo valsts budžeta stāvokli akcīzes nodokļa paaugstinājums uzlabos.
Pēc manām domām, lai paaugstinātu jebkadās nodokļu likmes vispirms jāsamazina bezdarba līmeni valstī, lai cilvēkiem būtu no kā maksāt nodoklus. Jo pašreizēja situācija valstī bezdarbs ir ļoti augsts. No akcīzes nodokļa paaugstinājuma diez vai uzņemums un iedzīvotāji vinnēs. Pēc nodoklu palielinājuma samazināsies realizācijas apjomi, tad zaudēs uzņemums un iedzīvotāji mazāk pirks, jo palielināsies produkcijas cenas, tātad manuprāt akcīzes nodokļa iekasēšana būs mazāka salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem. Pagaidām mūsu valstī ir joprojam viszemāka akcīzes nodokļa likme Baltijas valstīs.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties