Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:901897
 
Vērtējums:
Publicēts: 17.01.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Tomēr viss vēl ar to nebeidzās, jo no Vācijas ieradās un Jelgavā sāka veidot karaspēku Virspavēlnieks Pāvels Bermonts – Avalovs. Karaspēks, ko viņš vadīja, saucās Rietumkrievijas armija, kas sastāvēja no bijušajiem krievu kara gūstekņiem un vāciešiem. Viņu mērķis bija karot pret boļševikiem Krievijā, bet „pa ceļam” viņi gribēja arī ieņemt Rīgu. Bermonta karaspēks iebruka Rīgā 1919. gada oktobrī, bet 11. novembrī tika sakauti un un līdz gada beigām tika padzīti. 1920. gada janvārī cīņas pārvietojās uz Latgali, bet Ulmaņa valdībai kopā ar Polijas atbalstu izdevās panākt to, ka P. Stučkas valdība atstāja Rēzekni. 1920. gada 1. februārī pārtrauca karadarbību un sāka miera sarunas ar Krieviju.
Šie divi gadi tomēr ir raksturojami kā juku laiki. Jo nav noteiktības, tauta nav informēta, bet politikā norisinās tādas sarunas un konflikti, kuras vienkāršai tautai nevar saprast, tādēļ ir neuzticība šīm vairākajām valdībām. Brīvības cīņu rezultātā miera sarunas ilga no februāra līdz pat augustam. Un tomēr gribētais tika sasniegts – Krievija atzina Latvijas neatkarību. Kā arī citas Eiropas valstis pamatojoties uz šo līgumu atzina Latvijas neatkarību 1921. gadā. Kā jau teica krievu filozofs, mums ir jācīnās par savu valsti, lai mēs dabūtu brīvību, neskatoties uz juku laikiem. Mums jācīnās!

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1328565
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties