Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:900894
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.01.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Zupu iedalījums
Zupas var iedalīt pēc
• pasniegšanas temperatūras,
• gatavošanai izlietotā šķidruma un
• gatavošanas tehnoloģijas
Karstās zupas
Nedzidrās zupas, to iedalījums
• kartupeļu zupas,
• dārzeņu zupas,
• soļankas,
• putraimu zupas,
• miltu izstrādājumu zupas,
• pākšaugu u.c. zupas
Kartupeļu un dārzeņu ēdieni
Vispārīgs raksturojums un iedalījums
Dārzeņu uzturvērtību raksturo C vitamīna un citu ūdenī šķīstošo vitamīnu,
karotīna, kā arī minerālvielu, viegli izmantojamo ogļhidrātu daudzums tajos.
No kartupeļiem un dārzeņiem var gatavot patstāvīgus ēdienus. Tos var pasniegt
arī kā piedevas gaļas, zivju vai olu ēdieniem.
No kartupeļiem un dārzeņiem var gatavot vārītus, tvaikotus, sautētus, ceptus un saceptus ēdienus.
Kartupeļu ēdieni
Kartupeļus var vārīt veselus – nemizotus vai
mizotus.
Nemizotus vāra jaunos kartupeļus un vecos
kartupeļus līdz asnošanas sākumam.
Mizotus kartupeļus labāk vārīt veselus vai (lielos) pārgrieztus 2-3 daļās, lai mazāk izdalītos šķīstošās vielas.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties