Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:900863
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.10.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Projekta apraksts. Temata aktualitātes pamatojums    3
  Pētījuma mērķis    4
  Pētījuma mērķa sasniegšanai izvirzītie uzdevumi    4
  Pētījuma objekts    4
  Pētījuma priekšmets    4
  Aptaujas metodi    4
  Anketas testēšanas rezultāti un izdarītās izmaiņas    5
  Sastādot pētnieciskajam darbam paredzēto anketu un iepazīstoties ar izvirzītā mērķa iespējām un risinājumiem darba autori nonāca pie sekojošiem secinājumiem    6
  Izdarot secinājumus par paveikto darbu var izvirzīt šādus priekšlikumus    6
  Transporta izmantošanas tendences. Pilsētas satiksme    7
  Sabiedriskais transports    7
  RP SIA Rīgas satiksme    7
  Problemātiskās vietas pilsētā    8
  Sabiedriskā transporta- autobuss- raksturojums    8
  Personīgais transports    10
  Literatūras saraksts    12
Darba fragmentsAizvērt

Pētījuma veikšanai darba autori izvelējās tēmu „Transporta izmantošanas tendences Rīgā un Rīgas rajonā”, lai noskaidrotu Rīgas un Rīgas rajona iedzīvotāju un apmeklētāju viedokli par transporta izmantošanu.
Autori uzskata, ka šodien šī tēma ir aktuālāka, jo katru dienu cilvēki izmanto sabiedrisko vai personīgo transportu, lai brauktu uz darbu, mācībām vai savām vajadzībām. Katram sabiedrības loceklim ir savs uzskats par transportu tāpēc atšķiras lietas, kuras ir svarīgākas un kuras ir mazsvarīgākas. Tās atšķiras atkarībā no cilvēka statusa, vecuma un dzīves veida. Pētījumā darba autori izmanto aptaujas un novērošanas metodes un apkopojot iegūtos datus nonāks pie atziņām par transporta izmantošanas nepieciešamību, tendencēm un priekšlikumiem nākotnes attīstībai.
Latvijas galvaspilsētu Rīgu un Rīgas rajona teritoriju ikdienas iegriežas un pārvietojas daudz cilvēku, tāpēc arvien biežāk izveidojās sastrēgumu un ar vien grūtāk ir sameklēt stāvvietu automašīnai. Tāpēc ļoti būtiski ir nodrošināt satiksmi un pārvietošanos tūkstošiem cilvēku.
Diemžēl laiks iet un dzīve attīstās. Ja salīdzina ar 20. gadsimtu tad var secināt, ka satiksme Rīgā un Rīgas rajonā ievērojami mainījusies. Tagad tai ir jānodrošina transporta plūsma daudz lielākam transporta līdzekļu skaitam. Pilsētas satiksmes norises kvalitāti raksturo: transporta plūsmas intensitāte; ielu infrastruktūras kvantitatīvais raksturojums (tiltu skaits, ielu laukums) un caurlaides spēja; ielu tīkla un apvedceļu plānojums.
Veicot šo pētījumu darba autori vēlas noskaidrot kādi ir iedzīvotāju transporta izmantošanas tendences, noskaidrojot kādu transporta līdzekli, kādā diennakts stundā, kurā Rīgas vai Rīgas rajona daļā izmanto visvairāk, ar kādām problēmām saskaras ikdienā un kā to varētu novērst. Latvijā tiek plānots izvērtēt projekta „Park and Ride” nepieciešamību. Izpētot ārzemēs pieejamo informāciju un pieredzi nepieciešams noskaidrot kāda būtu Latvijas iedzīvotāju attieksme pret šādu pakalpojuma pieejamību Rīgā un tās rajonā. „Park and Ride” būtība izpaužas- lielu autostāvvietu celtniecība ārpus Rīgas centra ērti pieejamās vietās, kur autobraucējs tuvojoties Rīgai var novietot savu auto un tālāk mērot ceļu ar autobusu, kas samazinās transporta līdzekļu skaitu ielās līdz ar to sastrēgumus, stāvvietas atrašanas problēmas, samazināsies gaisa piesārņošana, turklāt stāvvieta varētu būt bezmaksas jāmaksā būtu tikai par autobusa biļeti, kas ir izdevīgāk nekā līdz šim maksāt par stāvvietu daudz lielāku summu. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1123301
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties