Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:900761
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.04.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Es izvēlējos tēmu aerobika, jo lai ķermeni uzturētu kārtībā, sekotu veselīga dzīvesveida principiem un rūpētos par sirds asinsvadu un elpošanas sistēmu, vismaz 2 reizes nedēļā nepieciešams sportot. Turklāt sportot tā, lai nodarbinātu visas muskuļa grupas, trenētu elpošanu, ķermeņa tonusu un elastīgumu. Tāpēc svarīgi izvēlēties piemērotāko sporta veidu, lai, netērējot daudz laika, būtu iespējams panākt vēlamo rezultātu. Viena no izdevīgākajām iespējām – aerobikas nodarbības.
Aerobikas veidi ir daudzi un dažādi, piemēram, kalanētika, steps, šeipings, deju aerobika, ūdens aerobika. Daudzās nodarbībās specializējas noteiktu ķermeņa daļu, piemēram, kāju muskulatūras, ķermeņa sānu un vēdera preses, nostiprināšanā. Šādās nodarbībās līdz ar vispārēju ķermeņa treniņu un tonizēšanu izpilda speciālus vingrinājumus, kuri palīdz intensīvāk trenēt atsevišķas ķermeņa daļas.
Nodarbības jāapmeklē regulāri. Arī vingrojumu komplekss intensīvs treniņš tauku sadedzināšanai nedos vēlamo rezultātu, ja treniņus apmeklēsiet 2 reizes nedēļā vai pat retāk.
Ļoti svarīgs ir sabalansēts uzturs.
Dodoties uz klubu pirmoreiz, var apjukt plašajā aerobikas nodarbību klāstā, īpaši, ja nosaukumi jums šķiet kā neatšifrējami svešvārdi. Galvenais ir izprast dažādu nodarbību galveno principu. Klasiskajās aerobikas nodarbībās mūzikas pavadībā ritmiski tiek veikti dažādi vingrinājumi, kas trenē visas muskuļu grupas un nostiprina ķermeņa izturību. Ir zemas, vidējas un augstas intensitātes aerobikas nodarbības, no kurām varat izvēlēties sev piemērotāko atkarībā no sagatavotības un izturības.Īpaši izstrādāta vingrošanas sistēma, kas balstās uz daudzkārtējiem vingrojumu atkārtojumiem. Mierīga nodarbība bez lēkāšanas un asām kustībām, dod mundrumu un lokanību. Ideāls treniņš iesācējiem, jo sagatavo sarežģītākām un intensīvākām nodarbībām. Kalanētikas pamatā ir muskuļu stiepšana un spēka vingrinājumi, kurus veic, stāvot uz vietas. Lieliska cilvēkiem ar mugurkaula problēmām vai tiem, kuriem straujas kustības sagādā grūtības. Nav nepieciešama attīstīta ritma izjūta un koordinācija.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties