Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:899894
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.12.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Monetārās sistēmas raksturojums    5
1.1.  Monetārās politikas pamatprincipi    5
1.2.  Monetārās sistēmas vēsturiskā attīstība pasaulē pirms SVF izveidošanas    6
1.3.  Monetārā sistēma Latvijā pirms SVF izveidošanas    10
2.  Starptautiskais Valūtas fonds    13
2.1.  SVF mērķi un pamatfunkcijas    19
2.2.  SDR    20
2.3.  SVF pārvaldīšanas un uzraudzības struktūra    20
3.  Latvijas un Starptautiska Valūtas fonda sadarbība    23
3.1.  Latvijas un SVF sadarbība    23
3.2.  Latvijas aizņēmumi no SVF    26
3.3.  SVF nodomu vēstules veicamo pasākumu kopums    28
  Secinājumi un priekšlikumi    31
  Literatūras un avotu saraksts    34
Darba fragmentsAizvērt

Ir pagājuši gandrīz divi gadi kopš Latvija lūdza finansiālo palīdzību starptautiskiem kreditoriem. Pieņemot šo finanšu palīdzību, Latvijas ekonomiskajam virzienam bija cieši jāpielāgojas virzienam, ko koordinēja un noteica aizdevēji, galvenokārt SVF un EK. Iepazīstoties ar dažādu ekspertu viedokļiem šajā sakarā joprojām nevar noteikt vai lēmums aizņemties līdzekļus bija nepieciešams un pareizs valdības gājiens, vai šie līdzekļi novedīs Latvijas ekonomiku vēl lielāka strupceļā un bezdibenī, veidojot apburto loku līdzekļu aizņemšanas mehānismā.
Tādēļ šobrīd, šī tēma ir kļuvusi aktuāla apspriedei gan sabiedrībā, gan masu mēdijos, gan valdību kuluāros. Tiek diskutēts par aizdevuma būtību un nepieciešamību, kā arī speciālisti izvērtē iespējamos attīstības scenārijus īslaicīgai un ilglaicīgai nākotnei, kādas sekas un cik ilgi šis aizdevums atstās uz Latvijas ekonomikas attīstību.
Autors ir izvēlējies pētīt noteikto tēmu, jo šī tēma ir aktuāla un jauna, gan Latvijai, kā SVF kredīta saņēmējai, gan Latvijas iedzīvotājiem, kuriem ir nepietiekamas zināšanas par SVF funkcionēšanu un fonda darbības būtību.
Šīs tēmas analīze, sintēze un pētīšana palīdz šī darba lasītājiem iegūt papildus zināšanas par Monetārās sistēmas attīstību un SVF izveidošanu un funkcionēšanu gan Latvijā, gan pasaulē, kā arī par veicamo pasākumu kopumu, kas Latvijai jāveic kā kredīta saņēmējvalstij.
Pēc autora domām šī tēma ir interesenta arī tāpēc, ka Latvijai ir piecu gadu laikā jādzēš šis lielais aizdevums, jārealizē neskaitāmu pasākumu kopums un jāpiedzīvo ekonomiska izaugsme, lai veiksmīgi izpildītu 7,5 miljardu saistības.
Analizējot posmu, kas Latvijai ir jāizpilda pirms parāda atgriešanas, ir jāsecina fakts, ka Latvijai ir jāveic ievērojamas reformas mērķa sasniegšanā, ir nepieciešams izstrādāt efektīvas darbības, mērķtiecīgas stratēģijas un sekmējot Latvijas attīstību tautsaimniecībā un uzņēmējdarbībā. Ņemot vērā darbā izpētīto, kā arī novērojot Latvijas ekonomikas tendences šodien, ir jāatdzīst, ka problēma pastāv un problēma ir visaptveroša, piedzīvojot globālo finanšu krīzi, ekonomikas pārkaršanu un algu pieaugumu veicināja konkurētspējas zudumu gan Latvijas tirgū, gan ārzemēs.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties