Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:899660
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 17.05.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Sociālie un uzvedības traucējumi
Šie iedarbības efekti ir kompleksi, bieži vien grūti uztverami un netieši, tādēļ daudzi tos neuzskata par trokšņa iedarbības efektiem. Tos var novērtēt ar aptaujām vai arī kā specifiskus darbību traucējumus. Bez tam korelācija starp iedarbību un vispārējiem traucējumiem ir augstāka grupu līmenī, nevis individuālā. Par 80 dB(A) lielāki trokšņi palielina agresivitāti. Pastāv viedoklis, ka nepārtraukta augsta līmeņa trokšņa iedarbība palielina skolnieku jūtīgumu, radot viņos bezpalīdzības sajūtu.
[4]

Secinājumi
Uzrakstot referātu, ieguvu ļoti daudz informācijas par vides troksni un tā ietekmi uz cilvēka darba spējām, dzirdi, kā arī tā ietekmi ikdienas saskarsmē. Vides troksnis ir pastāvīgs un neizbēgams, tam ir pakļauta nozīmīga iedzīvotāju daļa.
Visnozīmīgāko efektu vides troksnis atstāj uz cilvēka miegu. Tās ir grūtības iemigt, bieža pamošanās, miega fāzu izmaiņas, paaugstināts asinsspiediens, sirds ritma izmaiņas, elpošanas biežuma izmaiņas, ķermeņa kustību pieaugums, kā arī pazemināta miega subjektīvā kvalitāte, nogurums, nomākts garastāvoklis, pazeminātas darba spējas. Ļoti izteikti vides troksnis ietekmē cilvēka darba spējas un izziņas procesus, jo apkārtējais troksnis palielina iespējamo kļūdu skaitu darba, kā arī mācību procesā. Pašsaprotami, ka troksnis ietekmē arī savvaļas dzīvniekus. Šīs ietekmes sekas var būt, piemēram, dzīvnieku aizdzīšana no iecienītajām barošanās un vairošanās vietām.
Vides trokšņa ietekme diemžēl aizvien pastiprinās, it īpaši izteikts tas ir pilsētās. Trokšņa ietekmi vēl pastiprina tā ietekme ar citiem vides kaitīgajiem faktoriem, piemēram, dažādām ķimikālijām.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties