Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:898718
 
Vērtējums:
Publicēts: 04.10.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Lai nerastos pārpratumi, noteikti cilvēkiem vajadzētu izskaidrot katru politisko lēmumu un, pats galvenais, nemelot. Nezinot un neizprotot situāciju, cilvēki jūtas apjukuši un baidās par savu nākotni, ko noteikti ietekmē tas, ka viņiem nav izskaidroti nākotnei svarīgie lēmumi. Šīs bailes arī savā veidā izpaužas negatīvā reakcijā pret politiku kopumā.
Mūsu politiķiem beidzot ir jāatceras sen aizmirstais jēdziens “taisnīgums”. Parex banku izglāba ierindas cilvēka samaksātā nodokļu nauda, un tieši uz viņa pleciem tagad gulstas lielais ārzemju parāds. Turpretī Parex bankas īpašnieki pelnīja katrs miljonu latu gadā, bet par to nemaksāja nodokļus: dividendes Latvijā ar nodokļiem neapliek. Igaunijā to dara, un tāpēc tā ir Igaunija, kas mums šodien aizdod naudu, ne mēs tai. [3.] Arī šādā veidā varētu izrādīt pretimnākšanu sabiedrībai, lai visi nodokļi un budžeta samazinājumi negultos tikai uz neaizsargātāks sabiedrības daļu.
Tomēr jāsaka arī, ka ne jau politiķi vieni ir spējīgi kaut ko mainīt uz vērs uz labu, arī sabiedrībai pašai ir jāmaina sava attieksme. Nav jādara nekas pārdabisks vai neiespējams, lai piedalītos politiskajos procesos. Turklāt līdzdalībai ir liela nozīme, jo iedzīvotāju grupas var paust un aizstāvēt savas intereses pirms politiskais lēmums ir pieņemts, ir iespējams ietekmēt ekonomiskos, sociālos, kultūras un politiskos procesus, ir iespējams arī uzlabot pieņemto lēmumu kvalitāti.
Izdarot secinājumus, vēlos pateikt, ka ne jau politiķiem un valsts vai pašvaldību vadībai vien ir iespējams ietekmēt valsts politiku, to var darīt arī, kā saka, „parastie” cilvēki jeb gandrīz ikviens no mums. Nekas tāpat vien pats no sevis nemainīsies, ir jāmaina sava attieksme un jārīkojas.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1356528
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties