Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:897881
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.05.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Romiešu dzejnieks Ovīdijs reiz teicis: „Ja roze nebūtu tik skaista, tā neuzdrošinātos būt tik ērkšķaina.”1 Arī Ovīdijs apspriež skaistā un neglītā tēmu savos literatūras darbos. Lielākā daļa cilvēku uzskata, ka ziedi ir skaisti, tie priecē mūs, taču, iespējams, katram ziedam ir arī kāda neglītā puse, par ko mēs varbūt nezinām. Piemēram, rozes – vienas no visskaistākajām puķēm, kādas sastopamas uz šīs pasaules. Bet, vai rozes liktos vēl skaistākas, ja tām nebūtu aso ērkšķu? Šajā gadījumā runa ir par gaumi, jo puķes ir dažādas tāpat kā cilvēki. Un dažādiem cilvēkiem ir iespēja izvēlēties dažādus ziedus, kurus saukt par saviem mīļākajiem ziediem. Kādam mīļākais zieds ir cēlā un ērkšķainā roze, kādam citam visskaistākā šķiet necilā un vienkāršā margrietiņa.
Tāpat varam runāt arī par skaisto un neglīto it visās citās jomās – ēdienu izvēlē, apģērbu izvēlē, krāsu izvēlē, rīcības izvēlē, pateikto vārdu izvēlē utt. Pēdējos gados īpaši spilgti ir iezīmējusies tendence, kad cilvēki savu iekšējo personību vēlas izpaust ārēji, izvēloties atbilstošu ārējo izskatu – apģērbu, frizūru un grimu. Ikviens no mums ir redzējis uz ielas personas, kas ikdienā izvēlas tumšas krāsas apģērbu, kā arī līdzīga veida – tumšu, spilgtu grimu un matu sakārtojumu. Runa ir par to, ka konkrētajai personai tas šķiet skaisti vai vienkārši atbilstoši viņa personībai, jo dzīvojam taču valstī, kurā ir vārda un rīcības brīvība. Katrs var izpausties, kā vien vēlas. Tomēr ir cilvēki, kam šāda veida – savādāk domājošie un cita izskata cilvēki liekas neglīti un nepieņemami mūsu sabiedrībai. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1229415
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties