Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:897235
 
Vērtējums:
Publicēts: 04.12.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Ā.Hitlers, uz Staļina fona, novērtēja savas armijas cilvēkresursu kā būtisku panākumu faktoru. Apzinājās, ka tai ir būtiska loma teritoriju iekarošanā un pakļaušanā. Staļinam, pēc visa spriežot, likās, ka šis resursa veids ir neizsmeļams un neaptverams kā Padomju Savienības teritoriālie plašumi. Vācijas vadītājam bija sapratne – lai arī kādi būtu militārie resursi, tie agri vai vēlu ir izsmeļami.
Ieplānoto politiku Latvijā Ā.Hitlers necentās steigā realizēt. Tas draudētu ar pārāk lielu resursu novirzīšanu, kas kara apstākļos nebija nedz racionāli, nedz primāri. Būtiskāk bija izmantot radušos situāciju, manipulēt ar to, ko veiksmīgi arī paveica. Ā.Hitlers, manuprāt, sevi pierādīja kā izcilu stratēģi.

Staļina un Hitlera iekarošanas un pakļaušanas politika 1940. – 1945. gada posmā tomēr atšķīrās. Manuprāt, Ā.Hitlers bija vairāk plānojis un analizējis savu rīcību un tās sekas. Tas radīja nosvērtāka, pārliecinātāka, spēcīgāka taktiķa tēlu, kas tieši izpaudās viņa rīcībā. Staļina rīcība, darbība ir balstīta ne tik daudz uz situācijas dziļu analīzi, izprašanu, kas manuprāt ir niecīga, kā uz tīrās „masas” pārspēku. Tas arī bija viens no galvenajiem Staļina plusiem – relatīvi neierobežoti kara resursi. Hitlers ar saviem kara resursiem rīkojās daudz pārdomātāk, racionālāk.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1327230
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties