Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:896417
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.01.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Latvijas KL paredz arī viena noziedzīga nodarījuma sastāvu, kurš pēc savas būtības ir gan vardarbīgs, gan mantisks; tā ir laupīšana.
Vardarbīgus noziedzīgus nodarījumus izraisa kopējie nelabvēlīgie sociālie, ekonomiskie, tiesiskie, sociāli psiholoģiskie, un citi faktori, kā arī speciālie faktori. Cēloņus nosacīti iedala iekšējos (saistīti ar personības īpatnībām) un ārējos (saistīti ar indivīda apkārtējo vidi) cēloņus. Bieži tie saistīti arī ar upura lomu noziedzīgu nodarījumu mehāniskajā ģenēzē.
Vardarbīgu noziedzīgu nodarījumu subjektam-noziedzniekam-ir savdabīgs kriminoloģisks raksturojums, kas saistīts ar indivīda sociālo statusu, nodarbinātību, pirms kriminālo uzvedību, to starp alkoholizāciju. Vardarbīgiem noziedzniekiem ir specifiski noziedzīgu nodarījumu veikšanas motīvi, kas saistīti ar mantkārību, greizsirdību, atriebību.
Vardarbīgu noziedzīgu nodarījumu novēršana ir saistīta ar šo noziedzīgo nodarījumu cēloņu un veicinošo apstākļu likvidēšanu. Vardarbīgu noziedzīgu nodarījumu novēršana ir kopēji preventīvi un speciālas brīdināšanas pasākumi. Liela nozīme ir arī iedzīvotājiem, paaugstinot savu gatavību vērsties pret vardarbības izpausmēm.
Vardarbīgi noziedzīgi nodarījumi var tikt novērsti arī atbilstoši šo noziedzīgo nodarījumu veidošanās stadijām. Katram vardarbīgo noziedzīgo nodarījumu veidam ir savas brīdinošās īpašības, kas saistītas ar specifisko faktoru neitralizēšanu.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1336882
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties