Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:895837
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.06.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Pirmie pēckara gadi K. Ubāna dzīvē nāk ar jauniem uzdevumiem. K. Ubāns ir to latviešu mākslinieku vidū, kuri 1919. gadā aktīvi iekļaujas Latvijas mākslas dzīvē. Kara gados pieredzētasi nav aizmirsts. Bērza dēlītī tiek grebta kompozīcija „Bēgļi” (ap 1919). Tajā pašā gadā K. Ubāns redzams jaundibinātajā „Ekspresionistu grupā”, kas iezīmēja viņa pievēršanos Rietumeiropas modernistiskajai mākslai. Bet drīz vien grupas dalībnieki secina, ka „.. muļķīgi sevi saukt par ekspresionistiem, ja esam citādi un katrs savādāks”.
Tomēr tieši portretam K. Ubāna mākslā ir lielākā nozīme divdesmitajos gados. Tā top V. Damberga (1921), A. Kurcija (1922) u.c. portreti. K. Ubānu ļoti saista arī ainavas, kas kā sirdslieta ir jau māksliniekam kopš bērnības. Palaikam top arī kāda kluša daba – vai nu lietišķi relālistiska, kā „Klusā daba ar māla traukiem” (1925).
Konrāds Ubāns teicis: „Nevar virzienu mākslā izdomāt, tam jāizaug no laikmeta, no cilvēkiem. Un visu jātaisa ar lielu pārliecību un sirsnību. Tur, kur redzat dvēseli, tās ciešanas un mokas, tad arī skatītājs to izjutīs.”, un: „Daba ir visiem vienāda. Bet katris var tajā saredzēt ļoti daudz vai – ļoti maz. Vienmēr jādomā arī,kā lai to parāda. „Es tā jūtu”- nav kritērijs”.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1323557
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties