Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Kristības ar Svēto Garu jēdziena izpratne mūsdienu pentakostismā

     

    Referāts8 Reliģija

2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:895405
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.01.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Pentekosti, to doktrīna    3
  Svētais Gars, tā dāvanas un kristība    5
  Glosolālija kā svētā gara kristības izpausme    7
  Kristības jēdziens ne vien kristietībā    8
  Secinājumi    11
  Izmantotā literatūra    12
Darba fragmentsAizvērt

Raganu un burvju mākslas enciklopēdijā pie sadaļas „garu apsēstība” teikts, ka garu apsēstība gadās arī kristietībā. Vārds „entuziastisks” sākotnēji nozīmēja „svētā gara piepildīts”. Runāšana svešās mēlēs, atrodoties ekstāzes stāvoklī, bija raksturīga agrīnajai kristiešu dievlūgšanai, tomēr viduslaikos tā biežāk nozīmēja dēmonisku apsēstību nekā svētu entuziastismu. Dažādas sektas šādā veidā mēģinājušas sazināties ar to Kungu, un šajā gadsimta sākumposmā visievērojamākie, iespējams, bija Svētie rollers(tie, kas veļas). Dievlūdzēji locījās un vārtījās pa grīdu, novezdami sevi hipnozes stāvoklī un lūgdamies, lai pie viņiem atnāk Gars. Šeit var iestarpināt Haldemana teikto par pentakostiešiem: Tas stāvoklis, kādā šis „spēks” nosviez dažus no tiem, kas apliecina to esam saņēmuši, jau pats par savi ir kauna pilna svētā Gara aizliegšana. Vīrieši un sievietes tiek nosviesti pie zemes un vāļājas pa grīdu; vīrieši un sievietes neaprakstāmās pozās, izdodami skaņas ka tādi, kas atrodas uz trakuma sliekšņa, neprāta ģeķībā, histērijā un tuvā radniecībā ar ļaunāko mīlestības apmulsumu. Turpinot par garu apsēstību minēšu, ka spiritismā daži transa mediji ļaujas tapt apsēsti ar gariem, kuri runā ar medija muti. Dažās spiritistu baznīcās gara apsēsti mediji transa stavoklī lasa sprediķus, kā ari mirušo vēstījumus draudzes locekļiem. Channeling(sakaru kanāla izveidošana), jaunā laikmeta termins savdabīgas garu apsēstības apzīmēšanai, ietver augsti attīstītu būtņu izsaukšanu, kuras „paņem savā varā” kanāla izveidotāju, lai uzrunātu cilvēku auditoriju.

SECINĀJUMI
Par Svētā Gara kristības jēdzienu pentakostismā domājot, jāsecina, ka krustojot uzskatu zobenus, pentakosti cauri gadu desmitiem nonākuši pie secinājuma, ka ne vien glosolālijs(kuru uzskata par obligātu zīmi Svētā Gara kristības autentiskumam), bet arī pārējās no deviņām Gara dāvanām ir uzskatāmas par Svētā Gara kristību. Taču tā kā tieši valodas pentakostismā tiek uzsvērtas kā Dieva īpaša klātbūtne cilvēkā, kā dāvana, uz kuru tiekties, un Apustuļu darbu vienas nodaļas izcelšana, man, skatoties no malas, ir diezgan grūti viņus identificēt ar „pilna Evaņģēlija” praktizētājiem. Varbūt tieši tāpēc arī no citām konfesijām manāma negatīva un uz opozīciju norādoša attieksme. Nobeigumā citēšu Pāvilu: Tātad, brāļi, tiecieties pēc praviešu dāvanas, neliedziet arī runāšanu mēlēs. Bet viss lai notiek pieklājīgi un kārtīgi. (1.Kor. 14:39, 40).

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,77 €
Materiālu komplekts Nr. 1328934
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties