Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:894650
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 09.01.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2011. - 2015. g.
Darba fragmentsAizvērt

5. SECINĀJUMI
1. Uz Imantu kursē 10 autobusu, 11 maršruta taksometru, tramvajs, kā arī Jūrmalas – Rīgas vilcieni. Kopumā vērtējot, sabiedriskā transporta pieejamība ir ļoti laba, arī transporta nodrošinājums ir labi apzināts.
2. Imantas apkaimē dzīvo un uzturas liels skaits krievvalodīgo cilvēku. Uz ielas, reti kur savstarpējās sarunās dzirdama latviešu valoda. Lielākā daļa latviski runājošo cilvēku ir skolēni, studenti un jaunāki cilvēki.
3. Imantas apkaimē aptuveni 70% iedzīvotāju ir jaunāki par 46 gadiem. Pusei no iedzīvotājiem ir augstākā, 42 % vidējā vai vidējā profesionālā izglītība. No visiem iedzīvotājiem apmēram 60 % ir strādājošie, no kuriem 65% saņem vidējus, 21 % augstus, bet 14% zemus ienākumus. 17 % iedzīvotāju mācās, redzams arī liels skaits pensionāru, kas veido aptuveni 17% no kopējā iedzīvotāju skaita.
4. Tā kā Imantas apkaimē ir ļoti daudz daudzstāvu – daudzdzīvokļu namu, aptuveni 82% šīs apkaimes iedzīvotāju dzīvo dzīvokļos šajos daudzdzīvokļu namos, kas celti, pārsvarā, padomju un pirmskara laikos. 18 % iedzīvotāju dzīvo privātmājās vai rindu mājās, no kurām lielākā daļa celta pēc 1991. gada.
5. Vērtējot vides kvalitāti, Imantas apkaimes iedzīvotāji visneapmierinošāk vērtē darba iespējas, brīvā laika aktivitātes, izglītības iespējas un sabiedrisko drošību. Tā kā šajā apkaimē ir daudz parku un zaļo zonu, kā arī daudz veikalu, sabiedriskas un darījumu nozīmes ēkas, vislabāk novērtēta apkārtnes sakoptība un pakalpojumu pieejamība.
6. Gan vīrieši, gan sievietes visneapmierinošāk vērtē darba iespējas Imantas apkaimē, tas izskaidrojams ar lielo bezdarba līmeni valstī. Gan vīriešu, gan sieviešu vīdū vislabāk tiek novērtēta apkārtnes sakoptība un pakalpojumu pieejamība.
7. Kopumā visi Imantas apkaimes iedzīvotāji, neatkarīgi no vecuma vissliktāk vērtē darba iespējas. Cilvēki, kas ir jaunāki par 46 gadiem ir neapmierināti ar brīvā laika aktivitāšu nodrošinājumu.
8. Imantas apkaimē ir salīdzinoši daudz jauniešu, izklaides zāļu un bāru, tādēļ cilvēki, kas ir vecāki par 45gadiem slikti vērtē sabiedrisko drošību.
9. Cilvēki, kas Imantas apkaimē nodzīvojuši vairāk par pieciem gadiem, gandrīz visus vides kvalitātes rādītājus vērtē ievērojami zemāk kā tie cilvēki, kas šajā apkaimē nodzīvojuši mazāk par 5 gadiem. Tas varētu būt izskaidrojams ar to, ka pēdējos gados Imantas apkaimē strauji pieaudzis to iedzīvotāju skaits, kas ir jaunāki par 46 gadiem un ieradušies šeit dzīvot darba vai mācību dēļ un šo teritoriju šobrīd vērtē daudz pozitīvāk, vai ar to, ka palielinoties šāda vecuma iedzīvotāju skaitam, to izturēšanos Imantas apkaimē vecāki cilvēki vērtē kā kopēju vides kvalitātes samazināšanos. Neatkarīgi no nodzīvotā dzīves ilguma, viszemāk tiek vērtētas darba iespējas.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1328200
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties