Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:893749
 
Vērtējums:
Publicēts: 10.02.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Dalījuma vēsturiskā izveide un daba    4
  Teorētiski dalījums vairs nepastāv    8
  Praktiski dalījums tomēr turpina pastāvēt    10
  Secinājumi    12
  Izmantotā literatūra    13
Darba fragmentsAizvērt

Lai gan Eiropā vienmēr ir pastāvējušas dažāda veida atšķirības starp tās daudzajām valstīm un valstiņām, tomēr ne vienmēr ir pastāvējis tāds dalījums Austrumeiropā un Rietumeiropā, kāds tas ir pastāvējis nu jau kādu laiku kopš Aukstā kara beigām un ļoti iespējams pastāv vēl jo projām.
Ja runa ir par pirmo vērā ņemamo dalījumu Austrumeiropā un Rietumeiropā, tad ir jāaplūko laika posms no Otrā Pasaules kara beigām.
Beidzoties II Pasaules karam Eiropa bija sadalīta pa ietekmes sfērām, tas ir jāsaprot tā, ka valstīs, kuras atradās zem Nacionālsociālistiskās Vācijas okupācijas pirms kara un kara laikā, tagad atradās sabiedroto karaspēks. Pirmais dalījums izveidojās jau sadalot Vāciju okupācijas zonās starp Lielbritāniju, ASV, Franciju un PSRS līdz ar to oficiāli piešķirot ietekmes sfēras. Šo dalījumu izmantoja PSRS, kura vēloties paplašināt savu ietekmi gribēja paturēt kontroli pār teritorijām, kurās atradās PSRS karaspēks, tās bija mūsdienu Austrumeiropas teritorijas un vēl daļa no Vācijas.1 Lai gan dalījums okupācijas zonās bija domāts tikai kā pagaidu risinājums, laika posmā, kurā bija jāizlemj Eiropas, kā arī Vācijas kā kara iesācējas liktenis, tomēr šis dalījums vismaz no PSRS puses tika pieņemts kā galējs. Pēc vairākkārtējām sarunām starp sabiedroto valstu līderiem kļuva skaidrs, ka PSRS vēlas paturēt savu ietekmi pār teritorijām, kurās atradās tās karaspēks, kā arī, ka PSRS nevēlas Vācijas kā veselas valsts atjaunošanos, jo tā noraidīja priekšlikumu pamest Vācijas daļu, kas atradās viņu kontrolē un ļaut notikt Vācijas kā demokrātiskas valsts atdzimšanai. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1238481
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties