Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Cilvēktiesību ievērošana Islāmā: Islāma piekritēju un rietumu izpratne

     Novērtēts!

    Referāts19 Reliģija

4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:892396
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.04.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 11 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Islāms un tajā ietvertās vērtības , sabiedriskās nostādnes , tai skaitā arī uzvedības normas, it īpaši pēc 2001. gada 11. septembrī ASV notikušā terora akta, Rietumu sabiedriskajā domā guva klaji negatīvu nokrāsu.

Aplūkojot šādas attieksmes veidošanās procesus vēsturiskajā šķērsgriezumā , redzams , ka negatīvu noslieču rašanās attiecībā uz islāmu un islāmisko pasaules skatījumu, Rietumu sabiedrībā ir datējama jau ar 17. gadsimta sākumu. Piemēram, Dienvideiropā par Korāna atrašanu kristīgajai reliģijai piederošas personas īpašumā, draudēja nāvessods - sadedzināšana uz sārta.

Mūsdienās galvenie Rietumu pasaules pārmetumi , kuri tiek izteikti islāma valstīm , balstās uz atšķirīgu pieeju cilvēktiesībām, kuru ievērošana ir viens no Rietumu demokrātijas pamatprincipiem . Savukārt islāma ticības pārstāvji cenšas atspēkot pārmetumus, norādot uz Rietumu sabiedrības nepareizu pieeju islāmam .

Referāta mērķis ir sniegt pamatotus secinājumus par cilvēktiesību ievērošanu islāmā no tiesiskā redzespunkta , salīdzinot pieeju cilvēktiesībām gan no Rietumu sabiedrības skatījuma, gan aplūkojot to caur islāma prizmu , saskaņā ar ANO „Vispārējo cilvēktiesību deklarācijas” saturu.
Vēsturiskās attīstības gaitā islāma ticīgo skaits salīdzinot ar citām reliģijām ir nepārtraukti palielinājies. Pastāv valstis, kuru konstitūcijā un likumdošanas aktos ir precīzas norādes uz islāmu kā valsts noteicošo reliģiju vai arī atzīmēts , ka attiecīgā valsts ir islāma valsts.

Tāpat ir valstis, kurās islāms ir nodalīts no valsts formālās funkcionēšanas pamatnostādnēm, kā tas ir , piemēram, Turcijā. Vienlaikus, šādās valstīs uz islāma normām balstīto paražu ievērošana nav izslēgta pat tajos gadījumos, kad tās ir pretrunā ar attiecīgās valsts oficiālo likumdošanu .

Bez tam svarīgi atzīmēt , ka iepriekšējos gadsimtos izveidojušās islāma normas , lielā vai ne tik lielā mērā , atkarībā no konkrētās valsts joprojām funkcionē mūsdienu likumos. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1179537
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties