Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
11,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:892298
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 18.10.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Jautājumu par Saules sistēmas izcelšanos ir grūti risināt galvenokārt tādēļ, ka mēs nenovērtējam citas līdzīgas sistēmas citās attīstības stadijās. Pagaidām mums nav ar ko salīdzināt Saules sistēmu, lai gan sistēmām, kuras ir līdzīgas Saules sistēmai, jābūt pietiekami izplatītām, un to izcelšanās jāuzskata nevis par gadījumu, bet gan par likumsakarīgu parādību.
Materiālistiskā pasaules uzskata attīstībā liela nozīme bija pirmajiem zinātniskajiem pieņēmumiem par Saules sistēmas izcelšanos. Pirmā bija vācu filozofa E. Kanta hipotēze. XVIII gs. vidū viņš izklāstīja ideju par Saules sistēmas izcelšanos no aukstu putekļu mākoņa, apmēram pirms 5 miljardiem gadu, kurā putekļi kustas haotiski. 1796. gadā franču zinātnieks S. Laplass sīki aprakstīja hipotēzi par Saules un planētu rašanos no gāzu miglāja, kas jau atrodas rotācijas kustībā. S. Laplass ņēma vērā galvenās raksturīgās Saules sistēmas īpatnības, kuras jāizskaidro katrai tās izcelšanās hipotēzei: sistēmas galvenā masa koncentrēta Saulē; planētu un pavadoņu orbītas ir līdzīgas riņķa līnijām, un tās atrodas gandrīz vienā plaknē; planētu savstarpējie attālumi pieaug saskaņā ar noteiktu likumu; gandrīz visas planētas ne tikai riņķo Ap sauli, bet arī rotē ap savu asi vienā virzienā.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −0,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1119571
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties