Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:891309
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 18.11.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Galējās atdeves mazināšānās – situācija, kad uzņēmums pievieno ar vien vairāk mainīgā(parasti darbaspēka) ražošanas faktora vienību noteiktam pastāvīgam ieguldījumam, bet papildu galējā produkta izlaide ar laiku sāk mazināties. Tas nozīmē, ka ir nepieciešams ieviest kauko jaunu, jaunas tehnoloģijas, līdz ar to in nepieciešams jauns, apmācīts, kvalificēts darbaspēks, kurš spēs apieties ar tāda tipa tehniku.
Kā jau mēs noskaidrojām, jebkurš uzņēmums nevis tikai pelna, bet arī izmaksā, vienmēr jāmaksā vai nu par īri, dažādu tehniku, elektrību – dažādiem ražošanas faktoriem. Ir divu veidu izmaksas, grāmatvežu izmaksas, ko izrēķina grāmatveži un ekonomiskās izmaksas, ko izrēķina ekonomisti. Ekonomiskās izmaksas tiek sauktas arī par iekšējām izmaksām – ienākumi, ko uzņēmums iegūtu no pašam piederošiem resursiem, ja tas iznomātu citiem par noteiktu samaksu.5 Tātad tādas lietas, kas cilvēkam pieder, bet viņš viņas neizmanto, bet dod citam par noteiktu samaksu ar noteiktiem noteikumiem, vai arī cilvēks savas uzņēmējspējas izmanto kādā cita nozarē un saņem par to algu. Grāmatvedības izmaksas sauc par ārējām izmaksām – tās ir visas izmaksas, kas saistītas ar uzņēmuma saimniecisko darbību.5 Piemēram, dažādas kancelejas preces, ko firma iegādājas par firmas budžetu, nevis no kādas konkrētas kabatas. Šīs izmaksas dalās vēl mainīgajās un pastāvīgajās izmaksās, kuri kopā veido kopējas izmaksas. Mainīgās ražošanas izmaksas mainās proporcionāli ražošanas apjomam. Tas nozīmē, ka, ja kopējais saražotais produkts samazinās vai palielinās ražošanas izmaiņas mainās viņām līdzi. Pie mainīgajām izmaksām pieder : izdevumi izejvielu, materiālu, kurināmā,un citu pakalpojumu iegādei;personālās izmaksas;sociālās nodevas un izmaksas;preču pardošanas izdevumi;pārējie saimnieciskās darbības izdevumi. Taču pastāvīgās izmaksas ilglaicīgā periodā mainās. Tās nav atkarīgas no saražotā kopapjoma izmaiņām. Pie tām pieder: pamatlīdzekļu nolietojums, iekārtu un mašīnu uzturēšanas izmaksas;administrācijas izdevumi;sociālās nodevas un izmaksas;preču pārdošanas izdevumi; apdrošināšanas maksājumi u.c. Ja kopējās mainīgās izmaksas un kopējās pastāvīgās izmaksas sasumme kopā, veidojas kopējās izmaksas.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1317957
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties