Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:891096
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.05.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 16 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
2011. - 2015. g.
2016. - 2020. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Asfaltbetona segums (īpašības, pielietojums utt.)    4
  Asfaltbetona deformāciju veidi, to rašanās cēloņi    5
  Asfaltbetona seguma deformāciju prognozēšana    8
  Ceļa slodzes intensitātes aptuvena prognozēšana    11
  Projektam atbilstoša asfaltbetona izvēle    16
  Autoceļa atbilstība projektam    17
  Pareizas ceļu ekspluatācijas regulēšana    19
  Secinājumi    21
  Bibliogrāfija    22
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Pēc informācijas avotu izpētes var secināt, ka pēdējo gadu laikā aizvien lielāka uzmanība tiek pievērsta dramatiskajai situācijai uz Latvijas autoceļiem. Protams, uz autoceļiem rekonstrukcijas darbi notiek, tomēr atvēlētais finansējums nav pietiekams. Lai ceļu rekonstrukcija noritētu ātrāk un kvalitatīvāk, ir jāmaina valsts politika, pretējā gadījumā ceļu laboratorijas speciālisti lietas labā neko nevar darīt, kā tikai cerēt uz to labāko iznākumu.
Tātad, ja finansējums autoceļu būvniecībai netiek palielināts, tad vienīgā opcija ir mēģināt rekonstrukcijas darbus veikt tā, lai atvēlētais mazumiņš pēc iespējas lietderīgāk tiktu izmantots.
Lai valsts piešķirtos resursus izmantotu visefektīvāk, ir jāizbūvē pēc iespējas ilgtspējīgāki autoceļi un šo ilgtspējību var panākt tikai tad, kad ceļš ir izprojektēts atbilstoši satiksmes vajadzībām, kā arī uzbūvēts atbilstoši ceļu specifikācijai un projektam, izmantojot speciāli piemeklētu, visatbilstošāko asfaltbetona “recepti”. Jo precīzāku un reālajai situācijai atbilstošāku informāciju novērojumu ceļā var iegūt par autoceļa īpašībām, jo asfaltbetona rūpnīcā ražotajam asfaltam būs augstāka izturība pret deformācijām.
Protams, ir arī citi veidi, kā pasargāt asfaltbetona segumu no paliekošajām deformācijām, kas neprasa autoceļu rekonstrukciju, bet gan autoceļu ekspluatācijas noteikumu pastiprinātu uzraudzīšanu. Aktīvāk uzraugot, lai tiktu ievērots smago kravu transportēšanas likums, samazinātos kravu pārvedumu skaits dienas laikā un smago automašīnu ass slodzes nepārsniegtu autoceļu izturības robežas, kā rezultātā būtu par vienu asfaltbetona segu deformācijas cēloni mazāk.
Lai uzlabotu ceļu stāvokli un novērstu asfaltbetona segu deformācijas, nepietiek tikai ar labu ceļa segumu. Lai pilnībā nodrošinātu ceļa ilgtspēju, ir nepieciešama gan kvalitāte, gan arī satiksmes dalībnieku pareiza attiecīgā ceļa ekspluatācija, kas izpaužas kā dažādu noteikumu ievērošana.


Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties