Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:890092
 
Vērtējums:
Publicēts: 29.01.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 20 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Trauksmes jēdziens    4
  Trauksmes simptomi un tās diognoze    6
  Trauksmes iemesli    9
  Veidi    12
  Terapijas veidi    15
  Secinājumi    24
  Avotu saraksts    25
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Trauksme skaitās kā veselīgs mehānisms, kas cilvēku brīdina par briesmām vai bīstamām situācijām, bet, ja trauksme ir sastopama bez konkrēta iemesla un ir pastāvīga, tas ir signāls, ka kaut kas nav labi. Trauksmi kopumā definē kā nepatīkamu emocionālo stāvokli, ko raksturo gaidas, ka notikumi attīstīsies nelabvēlīgi, slikta priekšnojauta, bailes, spriedze un uztraukums. Trauksmi pavada virkne fizioloģisku simptomu. Trauksmainie traucējumi ir neirožu grupa, kuras saistītas ar nepamatotām un destabilizējošām baiļu un spriedzes jūtām bez noteikta iemesla.
Simptomus iedala grupās, un atkarībā no to stipruma un daudzuma var spriest par cilvēka stāvokļa nopietnību. Simptomi ir sasitīti ar spēcīga diskomforta radīšanu cilvēkam, kā psiholoģiska tā arī fiziska. Paši simptomi arī mēdz cilvēkam radīt trauksmi, piemēram, ja klients uzskata, ka izejot uz ielas viņam sareibs galva un tas nokritīs vai zaudēs samaņu. Visi simptomi ļoti bieži atgādina citu pataloģiju izpausmes, kā rezultātā cilvēki vēršas pie citiem speciālistiem, kuriem nav nekāda sakara ar trauksmainības ārstēšanu.
Pilnībā nav skaidri šīs problēmas cēloņi. Tie var būt ļoti individuāli. Pie iemesliem mēdz minēt kā psiholoģiskos tā arī somatiskos faktorus. Tiek uzskatīts, ka nozīme ir ģēniem un iedzimtībai, norādot, ka lielākā iespējamība ciest no truaksmes ir tiem, kam ģimenē jau bijuši šādi gadījumi. Liela nozīme ir arī tam kā cilvēks uztver un cik emocionāli reaģē uz dažādiem negaidītiem un briesmas radošiem (arī no subjektīvā viedokļa) notikumiem.
Pie trauksmainajiem traucējumiem var minēt: specifiskās fobijas, paniskos traucējumus, agorafobiju, obsesīvi – kompulsīvos traucējumus, posttraumatiskos strasa traucējumus, vispārīgos trauksmainos traucējumus, sociālās fobijas, adaptācijas traucējumus. To terapijas tehnikas mēdz atšķirties, bet vairuma pamātā ir kognitīvi biheiviorālā psihoterapija un dažādas tās tehnikas, kuru galvenais uzdevums ir – mainot uzvedību, mainīt domāšanas modeļus un otrādi – mainot domāšanu, mainīt uzvedības modeļus. Nozīmīmīga ir arī cilvēka sastapšanās ar bailēm un traumējošiem notikumiem aci pret aci.

Redakcijas piezīmeAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1346538
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties