Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:889420
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.04.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    2
1.  Tiesību principi    3
2.  Vispārīgie tiesību principi    7
2.1.  Vispārīgo tiesību principu klasifikācija    9
2.2.  Vispārīgo tiesību principu veidi    9
3.  Vispārīgie tiesību principi Latvijā    11
  Secinājumi un priekšlikumi    12
  Bibliogrāfiskais saraksts    13
Darba fragmentsAizvērt

Ne vienas valsts un sabiedrības pastāvēšana nav iedomājama bez tiesībām. Tiesības ir sabiedrības pastāvēšanas, attīstības un dzīves norises modelis un to mērķis ir aizsargāt katru indivīdu atsevišķi un nodrošināt likumību, godīgumu un drošību. Tiesības ir sarežģīta, daudzpusīga un svarīga sabiedriska parādība, ko jurisprudencē un filozofijā pamatoti sauc par fenomenu. Par tiesību būtību ir izteikti dažādi uzskati, pastāv daudzveidīgas tiesību doktrīnas, bet vienotu zinātnisku viedokļu šajā jautājumā nav. Tiesību jēdziens un uzskati par to laika gaitā ir ļoti mainījušies.1 Tiesības ir sabiedrības un katra cilvēka (indivīda) mijiedarbības neatņemama parādība. Sabiedrībā pastāvošās tiesības būtībā veidojas no katra indivīda atsevišķajām tiesībām kā tiesību kopums. Dzīvojot sabiedrībā, katram tās loceklim bieži jāatsakās no zināmas darbības par labu citam sabiedrības loceklim: tā neviens nedrīkst aizskart otra dzīvību, brīvību un mantu, bet katram sabiedrības loceklim jādzīvo un jāklausa tai kārtībai, kādu nosaka tiesības.
Tātad tiesības ir sabiedrības optimālās organizācijas modelis. Svarīgākie šī modeļa elementi ir: tiesību normas, principi, kategorijas un vispirms – taisnīguma kategorijas, morāle, juridiskās doktrīnas, tiesiskās darbības metodes, juridiskā tehnika u.c. Tiesību loma sabiedrībā lielā mērā ir atkarīga no tā , kurš princips valstī ir ņemt par pamatu.
Savā referātā es nolēmu pievērsties tiesību principu jautājumam, tā vietai un lomai tiesību sistēmā, kā vienam šī modeļa elementam.
Tāpat referātā tiks aplūkots jautājums par vispārīgiem tiesību principiem, kā arī tas vai tie ir atzīstami par tiesību avotiem. Noskaidrot šos jautājumus ir referāta galvenais mērķis.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties