Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:887884
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 22.11.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Biomedīcīnas pielietojumi. Līdzīgi kā KMnO4 izmantošana ūdens attīrīšanai, šis sāls bieži tiek izmantots arī kā specializēts dezinfikcijas līdzeklis, lai ārstētu dažādas cilvēku un dzīvnieku slimības. Histoloģijā to izmanto, lai balinātu melanīnu, kas aizsedz audu detaļas. Izmanto arī, lai atšķirtu amyloid AA audus, kas patoloģiski ir uzkrājušies organismā, no citiem amyloid tipu audiem. Kālija permanganāta klātbūtnē amyloid AA neikrāsies Kongo sarkanaja krāsa atšķirībā no pārējiem amyloid audiem. Permanganāta vannas tika lietotas, lai ārstētu gonoreju un vēl joprojām lieto, lai ārstētu kandidāzes.
Organiskās sintēzes. KMnO4 izmanto kā reaģentu dažādās organisko savienojumu sintēzēs. Ļoti lieli kālija permanganāta daudzumi ir nepieciešami, lai sintezētu askorbīnskābi, hloramfenikolu, saharīnu u.c.
Kālija permanganātu lieto par oksidētāju organiskajā ķīmijā, tas oksidē alkēnus par dioliem. Šo reakciju dažreiza lieto kvalitatīvai dubultsaišu noteikšanai (kvantitatīviem mērījumiem tas ir mazāk piemērots, jo reaģē ar daudziem piemaisījumiem). Kālija permanganāts oksidē metilgrupas aromātiskajos savienojumos. Piemēram, koncentrēts kālija permanganāta šķīdums oksidē toluolu par benzonskābi.
Kālija permanaganāta šķīdumus (kopā ar ūdeņraža peroksīdu) dažreiz lieto par raķešdegvielām. Kālija permanganātu dažreiz lieto sprāgstvielās par oksidētāju (maisījumos ar reducētāju). Kālija permanganāta reakciju ar glicerīnu var lietot aizdedzinošos sastāvos.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties