Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:886698
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.02.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Zinātnes pasaulē ir vairāki iespējamie veidi, kā veikt pētījumu, neskatoties uz to, ko tieši vēlās cilvēks noskaidrot. Dažādi aspekti varētu atšķirties, tas ir atkarīgs no tā, ko vēlas izpētīt, bet ir divi galvenie aspekti, kā konstruēt pētījumu: 1- jāprecizē tas, ko tieši vēlies izpētīt, noskaidrot; 2- jānosaka labākais veids kā izpētīt kaut ko.1 Katram pētījumam ir vajadzīgs plāns pirms var uzsākt pašu pētījumu (novērot un analizēt).
Sociālā pētījuma uzsākšanai var kalpot daudz un dažādi nodomi, trīs visbiežāk lietotie ir pētniecība, aprakstīšana un izskaidrošana. Pētniecības nodoms galvenokārt tiek lietots, lai izpētītu, izskaidrotu kaut ko tādu, kas agrāk nav izpētīts, nav bijis zināms. Šis nodoms tipiski tiek pildīts trīs nolūku dēļ: 1-lai tiktu apmierināta pētītāja interese un degsme kaut ko izprast labāk; 2-lai pārbaudītu pētījuma dziļākas pētīšanas iespējamību; 3-lai attīstītu metodes, ar kurām tiktu nodarbināts, lai pētniecība būtu vēl dziļāka.2
Viens no galvenajiem pētījuma nodomiem ir situācijas un notikumu aprakstīšana. Pētītājs novēro kādu situāciju un to pēc tam apraksta, zinātniskais apraksts ir akurātāks kā ikdienišķais, jo zinātniskā novērošana ir uzmanīgāka, apdomātāka un piesardzīgāka. Zinātniskajā aprakstā biežāk apspriestie aspekti ir apraksta kvalitāte un tā vispārināšana.
Trešais pētījuma nodoms ir izskaidrošana. Šī nodoma mērķis ir izskaidrot dažādas atšķirība – piemēram, kāpēc vienā pilsētā ir augstāks noziedzības līmenis nekā cita, kāpēc vēlētāji balso par vienu kandidātu, bet par otru ne.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties