Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:886589
 
Vērtējums:
Publicēts: 28.12.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 15 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Viens no globalizācijas radītajiem efektiem uz finansu tirgiem, ir to acīmredzamā internacionalizācija – finansu tirgi no lokāliem ir pārvērtušies par globāliem. Lielākajās pasaules fondu biržās globalizācija ir ienākusi arī tiešā veidā – to sarakstos ir iekļautas ne tikai nacionālās kompānijas, bet arī uzņēmumi no pavisam citām valstīm. Rezultātā valstu nacionālās fondu biržas jau ir zaudējušas lokālo raksturu, par ko vistiešāk liecina biržās kotēto uzņēmumu valstiskā piederība. Vēl vairāk – vairāki uzņēmumi ir kotēti arī vairākās biržās vienlaicīgi, kas padara tirdzniecības, spekulācijas iespējas ar šiem vērtspapīriem daudz plašākā intervālā nekā vienas biržas darba laiks.

Lielākās biržas atrodas ASV, Eiropā un Japānā, tās arī atrodas atšķirīgās laika joslās, būtībā padarot tirdzniecību teju par „diennakts veikalu”. Apmēru raksturojumam var minēt pasaulē lielāko fondu brižu: NYSE (New York Stock Excange) izvietoto kompāniju kapitalizācija globālajā tirgū uz 2005. gada 30. septembri bija 20,7 triljoni ASV dolāru. Savukārt, dienas laikā tirgoto vērtspapīru kopējais apjoms vidēji uz 2005. gada oktobri bija 55,9 miljardi ASV dolāru1.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties