Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:886321
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.02.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 13 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Dažāds matu garums, sarežģīts matu sakārtojums, dažādas formas ir veidotas jau kopš pirmsvēsturiskiem laikiem starp cilvēkiem – sākot no primitīviem līdz civilizētiem. Antīkie ēģiptieši pakļāva savus matus visdažādākajiem dekoratīvajiem procesiem – tajā skaitā ilgviļņošanai, tonēšanai un izkrāsošanai. Viņi par izkrāšļoja matus ar juvelierizstrādājumiem, lentām vai kalnu kazu kažoku, kurās glabājās spēks. Šie dažādie matu sakārtojumi radīja dažus svarīgus sociālos noteikumus. Tā kā matu sakārtojumu pats, bez citu palīdzības, nevarēja izveidot, tika uzskatīts, ka tiem, kuriem tāds bija – dzīvo labklājībā, jo viņiem bija vergi vai palīgi, lai to uztaisītu.

6. Ēģipte šodien – tūrisma centrs Āfrikā.
Ēģipte, kas tiek dēvēta par civilizācijas šūpuli, reliģiju zemi, Āfrikas vārtiem, piedzīvojot dažādu kultūru un civilizāciju attīstību caur dažādiem periodiem – daudzdievību, kristiešu, islāma, šodien spēj vilināt ceļotājus. Tā piesaista ar savu kultūras mantojuma daudzveidību un vienreizību – piramīdām un sfinksu, seno Luksoru un Nīlu, Mozus kalnu. Šeti vienkopus ir iespējams redzēt gan faraonu mantojumu, gan romiešu pieminekļus, agrīnās kristietības baznīcas un klosterus, vairāku islāma dinastiju uzkrātās mākslas un arhitektūras vērtības. Vēl joprojām daļa no šī kultūras mantojuma Ēģiptē ir apvīta ar noslēpumainību un pat misticismu.
Kaira kā valsts centrs pastāv jau vairāk nekā 1000 gadus un sevī iemieso gan pagātni, gan tagadni. Ēģipte tiek dēvēta arī par nirēju paradīzi koraļļiem bagātajā Sarkanās jūras ūdenī.
Par iecīnātākajiem kūrortiem ir kļuvušas Šarm el Šeiha, Nuveiba, Dabaha un Hurgada, kurus ik gadus apmeklē aizvien lielāks skaits tūristu.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1249748
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties