Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:885574
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.12.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Nākotnes kontaktlēcas
Bionic kontaktlēcas
Pasaulē, kur viss notiek industrializācijas virzienā jaunās Bionic kontaktlēcas parāda potenciālu vērot jaunākās ziņas, spēlēt videospēles, skatīties TV un tas viss – viena mirkšķināšanas attālumā!
Kontaktlēcas ar attēlu, kas veidojas tieši radzenes priekšā dotu iespēju veidot jaunākās tehnoloģijas bez papildus neērtām iekārtām. Videospēles – kur personas kustības netiek ierobežotas; piloti un autovadītāji, kur navigācija nav jāmeklē ārpus redzes lauka – kā jauns attēls priekšā radzenei (vēro ierīces radīto attēlu pār reālo).
Šobrīd ir izgatavoti prototipi, kas ir izmēģināti uz trušiem, cilvēkiem prototipu vēl nav. Prototips sastāv no elektriskām ķēdēm un sarkanām diodēm, kas vēl nestrādā, bet nākotnē kalpotu par displeju. Prototips vēl netiek izstrādāts, lai veiktu redzes refraktīvo defektu koriģēšanu.
Nākotnē prototipiem ir paredzēts pievienot iespēju vērot displeju, iespēju apskatīt tālus un tuvus objektus ar ārkārtīgi augstu izšķirtspēju un precizitāti (ZOOM funkcija), lēcai varētu pievienot sensorus, kas mērītu lēcas parametrus, ārējās vides ietekmi uz to, informāciju automātiski nosūtot uz kompjūteru analizēšanai.
Oriģināli lēcas tika izgatavotas no PET materiāla, kas nav pielietojams uz radzenes virsmas.
Nosaukumu Bionic kontaktlēcas avotos atrod 2008. gada publikācijās, no 2011. gada kontaktlēcas inženieri apraksta šo lēcu kā medicīnisku sensoru, kas palīdzētu novērot stāvokli visā ķermenī – sākot ar mikroorganismiem uz radzenes virsmas, acs intraokulāro spiedienu un beidzot ar cukura līmeni asinīs pacientiem ar cukura diabētu.
Saglabājas arī vēlme attīstīt šo lēcu tehnoloģiju virzienā ļaujot caur kontaktlēcu aplūkot e-pastus, lasīt ziņas un vērot TV.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties