Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:885175
 
Vērtējums:
Publicēts: 29.06.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 20 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

NOBEIGUMS
Kopumā, apskatot definīcijas par jēdzienu “politiskais līderis”, var secināt, ka tiek izdalītas divu veidu politisko līderu grupas: Formālie politiskie līderi – personas, kuras ieņem vadošos amatus valsts pārvaldē. Šīs personas atsevišķi iedalās pēc ceļa, kā viņi ir nonākuši līdz šādam apzīmējumam, respektīvi, vai viņi ir ievēlēti vēlēšanās, vai varu ieguvuši citā veidā. Neformālie politiskie līderi – personas, kuras vadošus amatus valsts pārvaldē neieņem, taču tām ir ietekme pār lēmumu pieņemšanu.
No darba teorētiskā viedokļa, autors uzskata, ka ir svarīgi atzīmēt, ka salīdzinot “politiskā līdera” jēdziena skaidrojumus ar jēdziena “līderis” skaidrojumiem, parādās atšķirības, jo, piemēram, runājot par “politisko līderi” netiek minēts, ka viņam būtu jābūt “cilvēka, kurš rāda citiem piemēru”, “cilvēku, kurš iedvesmo cilvēkus” un tā tālāk. Runājot par “politisko līderi” autori vairāk akcentē tieši uzsvaru uz to, ka šis cilvēks ir kļuvis par līderi, jo ir ticis vai nu ievēlēts vadošos amatos vai arī nokļuvis tajos citos veidos. Ja, lai iegūtu apzīmējumu “līderis”, cilvēkam pietiek ar personīgajām īpašībām, tad, lai iegūtu apzīmējumu “politiskais līderis”, cilvēkam ir nepieciešams ieņemt nozīmīgu amatu valsts pārvaldē.
Izvērtējot pieejamās definīcijas jēdzienam “politiskais līderis”, darba autors secina, ka šajā darbā ar jēdzienu “politiskais līderis” tiek saprasti formālie politiskie līderi – cilvēki, kuri ieņem vadošus amatus Latvijas Republikas valsts pārvaldē: Valsts prezidents, Ministru prezidents, ministri, Saeimas priekšsēdētājs un Saeimas deputāti. Lielākā daļa no šiem cilvēkiem ir ievēlēti demokrātiskā vēlēšanās, viņi darbojās likumu robežās, kā arī ir cilvēki, kuri atbild par politikas veidošanu un apstiprināšanu, kas savukārt ietekmē Latvija sabiedrību. Šāda izvēle izdarīta, jo, šos līderus, atšķirībā no neformālajiem līderiem, ir vieglāk identificēt.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties