Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:884842
 
Vērtējums:
Publicēts: 06.09.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Cilvēka Es raksturo kontroles lokusss. Šis ir centrālais jēdziens Džuliana Rotera sociālās iemācīšanās teorijā. Kontroles lokuss raksturo to, cik lielā mērā cilvēks uzskata, ka ir savas dzīves noteicējs.
Cilvēki ar internālo (iekšējo) kontroles lokusu ir pārliecināti, ka veiksmes un neveiksmes viņu dzīvē galvenokārt ir atkarīgas no pašu rīcības un spējām.
Ekstrenālajā (ārējā) kontroles lokusa cilvēki savus pienākumus un neveiksmes gakvenokārt saista ar citiem cilvēkiem, likteni.
Kāds kontroles lokuss piemīt vadītājam, tāda arī būs viņa attieksme pret uzņēmumā pastāvošajiem procesiem. Ja vadītājam piemīt internālai kontroles lokus, tas visus uzņēmuma sasniegumus viņs galvenokārt sasitīs ar sevi. Arī neveiksmju gadījumos viņš vainos tikai sevi. Viņa reakcijas veids būs atkarīgs no tā kāda attieksme piemīt tieši viņam pret radušos situāciju, jo cilvēki ar internālo kontroles lokusu atbildību uzņemsies tikai uz sevi. Man liekas, ka vadītājam, kuram piemīt liela atbildības sajūta, ir lielāka ieinteresētība par uzņēmumā notiekošajiem procesiem. Viņs vairāk iedziļinās un skaidrāk nostāda uzņēmuma mērķus. Viss, kas notiek organizācijā tiek kontrolēts un iet tieši caur vadītāju. Šis vadītājs pats noteiks kā un kas ir jādara, pāraudzīs vai tas tiešām tiek darīts un, ja netiek darīts, tad pats uzņemsies atbildību, lai iecerētais tiktu izdarīts.
Bet vadītājs ar ārējo kontroles lokusu neveiksmju gadījumos vainos citus, t.i., uzņēmumu darbiniekus, un prasīs tieši no uzņēmuma darbiniekiem šo atbildību par uzņēmumā notiekošo. Tiks istrādāta noteikta sistēma , lai vadītājs pats sev nesagādātu rūpes, un darbinieki katrs būtu tiešā mērā atbildīgs par to, ko viņš dara. Neizdarības gadījumā, tieši darbinieks ir vainīgs, nevis pats vadītājs. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1169546
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties