Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:881975
 
Vērtējums:
Publicēts: 07.01.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Lasot šo romānu, es domāju – vai, ja es būtu Dūdas vietā, es spētu izturēt un pārciest visus tos notikumus, kas risinājās šīs jaunās meitenes dzīvē. Mana atbilde ir nē. Es nedomāju, ka es būtu spējīga pārvarēt un izturēt, piemēram, bēgšanu no dzimtenes vai uzturēšanos bēgļu nometnēs. Man viennozīmīgi nav tik stiprs raksturs kā romāna galvenajai varonei Dūdai. Es vispār vienkārši apbrīnoju tos cilvēkus, kas par spīti kara šausmām, bija spējīgi uzsākt jaunu dzīvi. Kaut arī nevienu karu es neesmu pieredzējusi, lasot reālu cilvēku dzīvesstāstus, šermuļi skrien pār kauliem, cik daudz sāpju un pārdzīvojumu tie ir izjutuši.
Manuprāt, Dūda sevi parādīja kā ļoti stipru un drosmīgu sievieti. Ne kura katra sieviete divdesmit viena gada vecumā var atrisināt tik daudz problēmu un tikt galā ar tik daudzām likstām, kā to paveica Dūda. Brāļa audzināšana, strādāšana uzreiz pēc ģimnāzijas pabeigšanas, studiju atlikšana, īstā mīlestības un vīrieša atrašana, kā arī visu pārējo lietu atrisināšana – uz to ir spējīga tikai patiešām stipra un drosmīga sievete, kāda bija Dūda.
Es sevi varu nedaudz pielīdzināt Dūdai, jo arī es dzīvoju šķirtā ģimenē bez mātes, tāpēc diezgan bieži izpratu viņas rīcības motīvus.
Pēc šī romāna izlasīšanas, man radās pārdomas par to, kā cilvēki pārvarētu lielākas grūtības šajos apstākļos un laikos, kad priekšplānā ir izvirzījušās materiālās vērtibās. Manuprāt, piecdesmit, četrdesmit gadus atpakaļ cilvēki bija daudz iejūtīgāki, cilvēcīgāki un saprotošāki nekā mūsdienās.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1328115
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties