Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:881237
 
Vērtējums:
Publicēts: 16.06.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

V.Buzajeva runas analīze
1)Runa sastāv no sasveicināšanās un uzrunas klātesošajiem, ievada, iztirzājuma, nobeiguma, pateikšanās. Ievadā tika īsumā izklāstīts par ko būs runa, iztirzājumā bija plašāk izvērsta viņa doma, ko pamatoja ar citātu, nobeigumā. Pēc runas sastāvdaļu skaita, runa atbilst prasībām, jo satur gan ievadu, gan iztirzājumu, gan nobeigumu, tomēr, salīdzinot ar I.Klementjeva runu, šī runa ir bijusi apmēram trīs reizes garāka, kas kopumā to padarīja neinteresantu, grūtāk uztveramu un tādēļ klausītāju bija sākuši trokšņot.
2) Šajā frāzē „frakcijai stāv priekšā milzīgs darbs” ir sastopams epitets - milzīgs darbs un personifikācija - stāv darbs. Ar to tika pateikts, ka jāizdara vēl ļoti daudz darba. Runātājs savā runā bija izmantojis citātu, kurš padarīja runu garu un pat grūti uztveramu.
3) Šajā runā tiek izmantota netiešā argumentācija un tās paveids – atsaukšanās uz autoritāti, tā kā tiek izmantots citāts tiesībsarga runas un nobeigumā likts uzsvars, ka viņa viedoklis netiek cienīts tāpat kā cilvēktiesības, vēlētāji un Satversme.
4) Runa ir pārāk gara, klausītājiem kļuva neinteresanti, ko arī pats runātājs piemin – „dzirdama pēc trokšņa zālē”, līdz ar to zuda runas jēga.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties