Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:880488
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.05.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ģimenes tiesības – tiesību normu kopums, kas regulē ģimenes tiesisko attiecību rašanos un izbeigšanos, kā arī ģimenes locekļu personiskās un mantiskās attiecības. Ģimenes tiesiskās attiecības rodas sakarā ar laulību, radniecību un adopciju.
Laulība – savienība starp vīrieti un sievieti ar nolūku izveidot ģimeni. Pieņemams, ka laulība ir izirusi, ja laulātie vismaz trīs gadus dzīvo šķirti. Mantas kopība vai šķirtība
Mantojuma tiesības – tiesību normu kopums, kas regulē mantas pāreju citām personām tā cilvēka nāves gadījumā, kuram šī manta piederējusi. kontinuitāte. Mantojumu var pieņemt vai atraidīt tikai kopumā. 3 mantošanas pamatus: 1.Likumiskā mantošana;2.Testamentārā mantošana.3. Līgumiskā mantošana
Neatraidāmie mantinieki ir:laulātais un lejupējie (bērni vai mazbērni), bet ja pēdējo nav, tad tuvākās pakāpes augšupējie (vecāki vai vecvecāki).
Neatņemamā mantojuma daļa ir puse no tās mantojuma daļas vērtības, kādu mantinieks manto pēc likuma.
Testamenti pēc formas: publiski un privāti.
Mantojums – kopība, kurā ietilpst visa kustamā un nekustamā manta, kā arī tiesības un saistības, kas mirušajam piederējušas nāves laikā.
Lietu tiesības – tiesību normu kopums, kas regulē mantas (lietu) piederību, valdījumu un rīcību ar to. Ar piederību jāsaprot gan lietas atrašanās īpašumā, gan tiesības uz citai personai piederošu lietu. [ lietu klasifikācija, valdījums, īpašumus, servitūti, reālnastas, ķīlas tiesība un izpirkuma tiesība]
Adopcija-Civiltiesisks akts jeb ģimentiesisks līgums, ar kuru kāda persona pieņem cita bērnu par savu. Adoptētājam jābūt vismaz 25 gadus vecam un vismaz 18 gadus vecākam par adoptējamo (izņēmums laulātajam: 21 gadu vecs, starpība -16).
Saistību tiesības ietver noteikumus par līgumiem, civiltiesisko atbildību (zaudējumu atlīdzības veidā) par deliktiem (ārpus līgumattiecībām izdarītiem civiltiesiskiem pārkāpumiem). Saistība ir tāda attiecība, kurā vienai personai – parādniekam – jāizdara par labu otrai – kreditoram – zināma darbība, kam ir mantiska vērtība.
Tiesisks darījums – atļautā kārtā izdarīta darbība tiesisko attiecību nodibināšanai, grozīšanai vai izbeigšanai. Katrā tiesiskā darījumā jāņem vērā tā Dalībnieki, Priekšmets, gribas izteikums, sastāvdaļas , Forma.
Pirkuma līgums
Dāvinājums - tiesisks darījums, ar kuru kāds aiz devības piešķir otram bez atlīdzības kādu mantisku vērtību.
Aizdevuma līgums - zināma daudzuma atvietojamu lietu nodošana īpašumā, ar pienākumu atdot saņemto tādā pašā daudzumā un tādas pašas šķiras un labuma lietās.
Darba tiesības – regulē civiltiesiskās attiecības, kas izveidojas, darbiniekam par atlīdzību veicot darbu darba devēja labā. Darba tiesību normas ietvertas gan Civillikumā, gan Darba likumā.
Komerctiesības – jāpiemēro tām civiltiesiskām attiecībām, kuru dalībnieki ir komersanti.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties