Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:880316
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.03.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Agresijas teorētisks apskats    5
1.1.  Agresijas izcelsmes teorijas dažādu autoru skatījumā    5
1.2.  Pusaudžu agresijas cēloņi un izpausmes    8
2.  Agresijas līmeņa izpēte pusaudžiem Jēkabpils rajona Policijas pārvaldē    10
  Secinājumi    12
  Bibliogrāfija    13
  Pielikumi    14
Darba fragmentsAizvērt

Prakses laikā tika izpētīta tēma – agresija kā pusaudžu noziedzīgās uzvedības priekšnosacījums. Izvēlētā tēma ir aktuāla, jo ikviens sabiedrības loceklis ir ieinteresēts, lai samazinātos pusaudžu noziedzības līmenis valstī. Protams, kā vienu no iemesliem augstajiem noziedzības rādītājiem pusaudžu vidū var minēt sociāli ekonomisko stāvokli valstī, bet izskaidrojumu var meklēt un rast arō apskatot tādu parādību kā agresiju pusaudžu vidū.Pēdējo gadu notikumi gan pasaulē, gan tepat Latvijā liecin apar to, ka cilvēku agresivitātei ir tendence pieaugt. Part ikdienišķu parādību mūsu ikdienas dzīvē , kad sabiedrībā viss strauji mainās, ir kļuvusi spriedze, stress un depresija. Stress un agresija ir vienas no nopietnākajām problēmām, ar ko šodien saskaras mūsu sabiedrība. Arvien biežāk plašsaziņas līdzekļos parādās informācija par vardarbību pusaudžu vidū. Televīzijā un presē bieži tiek rādīti un aprakstīti agresijas akti ģimenēs, skolēnu vidū un citur. Agresijas cēloņi var būt dažādi, teorijas, kuras tiks apskatītas darba gaitā to pierādīs. Es domāju, ka ikviens atzīs, ka ģimenes, draugu un sociālās vides ietekme uz cilvēka agresijas līmeni ir nenoliedzama. Jautājums paliek atklāts – kāpēc gan cilvēki rīkojas agresīvi un kas vispār izraisa agresiju? Agresīva uzvedība nenoliedzami ir viens no priekšvēstnešiem noziedzīgai darbībai.
Tā kā noziedzīgas uzvedības pamatā var būt agresīva uzvedība, savā darbā centīšos noskaidrot – kāpēc tieši pusaudžu vecumā agresīva uzvedība ir tik aktuāla, kas to izraisa un vai vienmēr tā noved uz noziedzīga ceļa…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties