Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:879879
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.06.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    2
  Bērnu tiesību aizsardzība    3
  Imigrantu tiesību aizsardzība    6
  Sieviešu tiesību aizsardzība    9
  Bēgļu tiesību azsardzība    11
  Darbinieku tiesību aizsardzība    12
  Secinājumi    13
Darba fragmentsAizvērt

Bērnu tiesību aizsardzība


Bērni ir dabiskais sabiedrības barometrs. Viņi mums pasaka kā mēs dzīvojam kā ģimene, sabiedrība un nācija. Šajā gadījumā ir vērts atgādināt, ka pēdējā laikā strauji samazinās bērnu skaits ne tikai Latvijā bet arī Rietumeiropā.
Bērnu tiesību reglamentācija ir atrodama jau salīdzinoši pasen- Starptautiskās darba organizācijas starpkaru dokumentos, kuros tika normēts bērnu un pusaudžu darbs. Taču bērnu tiesību sistematizācija sākas tikai ar 1959.gadā izsludināto Bērnu tiesību deklarāciju. Atšķirībā no daudziem citiem starptautiskiem dokumentiem, Bērnu tiesību deklarācija sastāv no 10 principiem.
1992.gadā Latvijā stājās spēkā ANO Bērnu tiesību konvencija, kura pieņemta 1989.gada 20.novembrī. Bērnu tiesību konvencijas preambulā noteikts, ka bērnam ir tiesības uz īpašu gādību un palīdzību. Konvencijā par bērnu tiesībā tiek atzīts, ka katrs bērns piedzimst brīvs, ar tiesībām, kuras ir katram cilvēkam- pilsoņu, ekonomiskās, sociālās, kultūras tiesības. Ja bērns tiek izstumts no sabiedrības kādu noteiktu vai nenoteiktu iemeslu dēļ, tas jau ir uzskatāms par bērnu tiesību noliegumu.
Bērnu tiesību konvencija ir sistematizēta un detalizēta, tā sastāv no trim nodaļām un 54.pantiem. Bērnu tiesību konvencijas pamatprincips ir cilvēktiesību normu vienotības, savstarpējās neatdalāmības, dalībvalstu, kā arī bērnu vecāku un attiecīgo publisko institūciju pozitīvas darbības principu.
Konvencijas 1.pantā ietvertā definīcija, nosaka jēdziena „bērns” pamatbūtību „ „Bērns” ir jebkurš cilvēks, jaunāks par 18 gadiem, izņemot gadījumus, kad pēc bērnam piemērojamā likuma pilngadība tiek sasniegta ātrāk”. Jāatzīmē, ka šajā gadījumā tiek ņemts vērā tas, ka ne visās valstīs, kuras ir parakstījušas Bērnu tiesību konvenciju, bērna pilngadība iestājās no astoņpadsmit gadiem. Sabiedrībā ir nteikti sekojoši bērnu tiesību aizsardzības mērķi: bērna veselības un dzīvības maksimāla azsardzība; ērna orientācijas uz ģimeni kā sabiedrības pamatvērtību; bērna orientācija uz veselīgu dzīves veidu kā tautas izdzīvošanas objektīvu priekšnosacījumu; sabiedrības interesēm atbilstošas vērtību orientācijas veidošana un nostiprināšana bērnā; bērna orientācija uz izglītību kā personisko, sabiedrisko un vispārcilvēcisko pamatvērtību; bērna orientācija uz darbu kā vienīgo morāli atbalstāmo eksistences līdzekļu iegūšanas un labklājības avotu
Bērnu tiesību aizsardzībai ir izveidotas dažādas starptautiskas organizācijas, piemēram NVO, UNICEF un RTB.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1129444
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties