Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:879247
 
Vērtējums:
Publicēts: 11.03.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 12 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Tomēr der atcerēties to, ka ne vienmēr labs vai ģeniāls produkts padarīs tā izgudrotāju vai uzņēmumu bagātu, tomēr tā notiek bieži, tāpēc autors vēlas pievērst uzmanību, viņaprāt, ļoti interesantam piemēram par WD-40 (Water Displacement, 40th formula).
WD-40 ir universāls līdzeklis, kas palīdz tīrīt, eļļot, atbrīvo no mitruma, rūsas utt. Ir daudzi līdzīgi produkti, kas parasti veic tikai dažas no šīm funkcijām, tāpēc WD-40 ir iecienīts produkts ikdienas mājsaimniecībās. Sākotnēji to izveidoja aviācijas vajadzībām, taču apzinot tā pielietojumus, tā izgudrotājs apzinājās, ka to vajadzētu piedāvāt vairumtirdzniecībā.
Situācija izskatās vienkārša un ikdienišķa, proti, kāds izveido produktu, kuru pārdos, taču parasti izgudrotāji tos patentē, tomēr ne šajā gadījumā. Normans Larsens, kurš 1953.gadā izgudroja WD-40, to nepatentēja, jo tādā gadījumā formula ir jānodod patenta valdei, lai tā spētu pārliecināties, ka citi to nelikumīgi neizmanto.12
Autors uzskata, ka šis solis no Larsena puses ir, iespējams, ģeniālākais, ko viņš varēja izdarīt, jo pat mūsdienās ir zināma tikai aptuvena formula un nevienam nav īsti izdevies to duplicēt, tāpēc WD-40 ar savu universālo formulu ir kā standarta piederums mehāniķiem, atslēdzniekiem un atrodams daudzās garāžās visā pasaulē.12
Ne vienmēr ir jāseko tam, ko dara pārējie un nepatentējot WD-40, Larsens ir izveidojis, ko tādu, par ko cilvēki runā un lieto jau vairāk nekā 60 gadu. Protams, šis ir universāls gadījums un ir dzirdēti stāsti par to, kā dažādi zinātnieki kaut ko atklājot arī nepatentē savus rezultātus, bet gan tieši otrādi – nodod tos sabiedrībai, lai tā gūtu no tiem labumu.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties