Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Bulgārijas tiesu sistēma un tās salīdzinājums ar Latvijas tiesu sistēmu

     

    Eseja7 Tiesības

6,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:878761
 
Vērtējums:
Publicēts: 25.08.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Kas attiecas uz Bulgārijas trešās instances tiesu – Augstāko kasācijas tiesu, tad to var salīdzināt ar Latvijas Augstāko tiesu, kaut arī tās darbības principā pastāv virkne atšķirību. Augstākā tiesa Latvijas Republikas trīspakāpju tiesu sistēmā ir trešā, augstākā līmeņa tiesa, kas saskaņā ar likumu izskata lietas gan otrajā (apelācijas), gan trešajā (kasācijas) instancē. Atšķirībā no Bulgārijas Augstākās kasācijas tiesas, Latvijas Augstākā tiesa atšķiras arī ar to, ka tā administratīvi nav saistīta ar rajona (pilsētu) vai apgabaltiesām. Tas nozīmē, ka Augstākās tiesas priekšsēdētājs un tiesneši nevar kontrolēt vai dot norādījumus zemākstāvošu tiesu tiesnešiem par konkrētu lietu izskatīšanu vai organizatoriskiem jautājumiem. Saikne starp visu līmeņu tiesām izpaužas tikai funkcionāli jeb procesuāli, pieņemot un izskatot pārsūdzētās vai noprotestētās lietas no zemākas instances tiesām. Kā arī jāpiebilst, ka Latvijas Augstākā tiesa izskata ne tikai krimināllietas un civillietas, bet arī administratīvās lietas trešajā instancē, kuras ir pārsūdzētas no Administratīvajām apgabala tiesām.
Izpētot Bulgārijas tiesu sistēmu, tās uzbūvi, darbības principus, hierarhiju un salīdzinot to ar Latvijas tiesu sistēmu, es varu secināt, ka šo divu valstu tiesu sistēmas ir ļoti līdzīgas uzbūves un hierarhijas ziņā. Savukārt papētot dziļāk un salīdzinot šo divu tiesu sistēmu darbības principus un funkcionēšanu, es nonāku pie secinājuma, ka tās ir diezgan atšķirīgas savā būtībā, kaut arī pastāv noteiktas sakritības arī funkciju ziņā.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1340681
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties