Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:877955
 
Vērtējums:
Publicēts: 07.07.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 37 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
1. Globālā mērogā vides problēmām piemīt pārnacionāls raksturs, kas pieprasa valstu savstarpēju sadarbību kopīga mērķa sasniegšanai - ilgtspējīga vides kvalitāte.
2. Viens no pasaules reģioniem – ES - pamatdokumentos videi atvēl arvien būtiskāku nozīmi vides kvalitātes saglabāšanai, aizsargāšanai un uzlabošanai ES reģionā, visām dalībvalstīm īstenojot kopīgus pasākumus.
3. Nacionālā līmenī veidojot vides politiku, būtiski ņemt vērā iepriekš pastāvējušo sistēmu un vides jomā esošās tradīcijas. Vides politika un vides pārvaldības attīstība jābalsta uz konstatētām vides problēmām un modelētiem vides problēmu attīstības scenārijiem.
4. Viens no vides pārvaldības īstenošanas priekšnosacījumiem ir sekmīgs vides pārvaldības funkciju īstenojums, kas ir atkarīgs no vides pārvaldības funkcionālā līmeņa (operacionālais, institucionālais un konstitucionālais).
5. Vides pārvaldības īstenojumu nacionālā līmenī veicina sekmīga globālā vides pārvaldības īstenošana, kura balstās uz nācijvalstu savstarpējiem divpusējiem, daudzpusējiem līgumiem un vienošanās. Globālas vides pārvaldības funkcijas ir: stratēģiska plānošana, aktivitāšu koordinācija, datu apkopošana, noteikumu izstrāde, standartu noteikšana, atbilstība un strīdu risināšana.
6. Teritoriāli administratīvo vides pārvaldību īsteno valsts, novada, pilsētas vai pagasta teritorijā, kas ir vēsturiski izveidota vai politiski noteikta. Valstu pierobežu teritorijās, kur dabas vide tiek mākslīgi sadalīta, tiek īstenota „integrēta vides pārvaldība”.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1340328
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties