Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:877860
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.09.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Datums
07. februāris
Nozare
Aprūpes principi gastroenteroloģisku saslimšanu gadījumos
Apgūtās profesionālās prasmes un kompetences
Darbības mērķi – 1. Aprūpēju pacientu ar vemšanu. Noskaidroju vemšanas raksturu, ar to saistītos faktorus. Vemšanas laikā palīdu pacientei noturēt galvu un pēc tas dodu ūdeni, lai viņa izskalotu muti. Pacientei ieteicu vairāk dzert, lai samazinātu organisma dehidratācijas risku. Pēc ārsta norādījuma ievadīju pacientei medikamentu, lai mazinātu vemšanu. Par veikto aizpildīju aprūpes dokumentāciju.
2. Novērtēju vēdersāpēs raksturu, periodiskumu, lokalizāciju, faktorus, kas pastiprina vai samazina sāpju radītās sajūtas. Par veikto aizpildīju aprūpes dokumentāciju.
3. Aprūpēju pacientu ar aizcietējumiem. Novērtēju iespējamos aizcietējumus pastiprinošos iemeslus – ēšanas ieradumus, šķidruma lietošanu, aktivitātes, medikamentu lietošanu, sāpes defikācijas laikā. Pastāstu pacientam, ka ir nepieciešams koriģēt ēšanas ieradumus, lietot vairāk šķidruma, svaigus augļus un šķiedrvielām bagātus produktus, dārzeņus, raudzētus piena produktus. Paskaidroju, ka ir nepieciešams veikt ikdienas vingrinājumi. Iemācīju vēdera pašmasāžas paņēmienus. Ieteicu censties nodrošināt vēdera izeju katru dienu vienā un tajā paša laikā.
4. Izglītoju pacientu par gremošanas sistēmas slimība profilaksi. Sniedzu informāciju par pareiza uztura uzņemšanas principiem. Ka nepieciešams lietot sabalansētu racionālu uzturu. Stāstu par liekā svara problēmām, par nepieciešamību veikt fiziskās aktivitātes, par stresa nelabvēlīgo ietekmi, ka arī smēķēšanas un alkohola kaitīgumu.
5. Sagatavoju pacientu ezofagogastroduodenoskopijai (EGD). Izskaidroju pacientam, kā tiek veikta procedūra. Kā izmeklēšanas diena nedrīkst ne ēst, ne dzert, lai samazinātu aspirācijas risku. Paskaidroju, ka pirms izmeklēšanas jāizņem mākslīgos zobus. Pastāstu, ka tiek lietota vietējā anestēzija rīklei inhalācijas veidā, ka endoskops tiek ievadīts barības vada, kuņģi un divpadsmitpirkstu zarnā. Paskaidroju, ka pēc procedūras 24 – 36 stundas var saglabāties sāpes rīklē un kad atjaunosies rīšanas reflekss, var sākt lietot ierasto dietu. Sekoju pacienta vitāliem rādītajiem. Pastāstu pacientam par pazīmēm un simptomiem, kas liecina par komplikācijām, un paskaidroju, ka par tiem ir nekavējoties ziņot ārstam.

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties