Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:876725
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 30.01.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Labumi. Naftas rūpnīca, kas pārstrādā 6 miljonus tonnu jēlnaftas gadā, katru gadu nodokļos valstij samaksā 20 miljonus latu un pagasta budžetā ienāks4 miljoni latu. Tiek sakārtota un attīstīta infrastruktūra – ierīkoti gāzes vadi, ko var izmantot arī privātie patērētāji, tiek sakārtota un paplašinātas dzelzceļa stacija, šoseja Braslava-Viļņa un tilts pāri dzelzceļam Daugavpils-Viļņa. Tiem iedzīvotājiem, kas dzīvos rūpnīcas teritorijā, SIA “Euro Oil Refinery” sola par brīvu nodrošināt elektroenerģijas un gāzes piegādi.
Draudi. Nafta ir kļuvusi par ekonomisko ierocis, kuru regulāri izmanto valstis, kurās ir lielas naftas rezerves. Notiekot tehniskām kļūmēm naftas ieguves vai pārstrādes procesā, rodas milzīgas ekoloģiskas problēmas. Postošākā naftas noplūde no tankkuģa notikusi saduroties Atlantic Empress un Aegean Captain Karību jūrā netālu no Tobāgo 1997. gadā. Jūrā izplūda 161.6 milj. litru naftas. Naftas produktu izmantošana rada vides piesārņojumu, jo tos sadedzinot izdalās CO2 . Naftas cenas ietekmē viesuļvētras, kā rezultātā draudi naftas pārstrādes rūpnīcās. No naftas produktu vada nafta noplūdusī upēs, tādējādi radot piesārņojumu. Tropiskās vētras radīto draudu dēļ pieaug naftas cenas.
Diemžēl liela daļa šo avotu, kas mums dod siltumu, gaismu un ļauj pārvietoties, gandē vidi, bojā veselību un, neskatoties uz visiem labumiem un ļaunumiem, ne visai tālā nākotnē taisās izsīkt un atstāt mūs pilnīgi tukšā. Naftas krājumi nav bezgalīgi!
Pieprasījums pēc naftas nepārtraukti pieaug.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1329141
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties