Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:875740
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.05.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

3. Uzraksti apmēram 200 vārdu garu argumentētu pārspriedumu par izvēlēto tematu!
Pamato savu viedokli, strukturē saturu, izmanto atbilstošus vēstures faktus un lieto vēstures jēdzienus, uzraksti secinājumus!
Staļingradas kauja notika PSRS teritorijā pie Staļingradas (tagad – Volgogradas). Tajā piedalījās Trešā reiha un to sabiedroto spēki, kas cīnījās pret PSRS spēkiem. Kauja ilga no 1942. gada 17. jūlija līdz 1934. gada 2. februārim un tiek uzskatīta par vienu no asiņainākajām kaujām karadarbības vēsturē.
Vācijas spēki un sabiedrotie pieļāva vairākas kļūdas šīs kaujas laikās, kuras noveda pie kaujas zaudējuma. Lai arī vācieši spēja aktīvi uzbrukt un iegūt nospiedošu pārākumu pār PSRS spēkiem, tomēr pēc Josifa Staļina uzspiestās politikas („Ne soli atpakaļ”) un PSRS virspavēlniecības izdomātās un lieliski paveiktās operācijas (Operācija „Urāns”) PSRS spēki tomēr guva virsroku par vāciešu, tajā laikā lielāko, sesto armiju.
Šis dramatiskais pavērsiens kaujā ir skaidrojams ar ļoti plaši izstiepto vāciešu fronti, kad vāciešu karaspēks bija izstiepies daudz plašāk, nekā viņi to spēja pārraudzīt. Gan labais, gan kreisais 6. armijas flangi, kurus sargāja rumāņu, itāļi un vāciešu karapulki bija samērā vāji, un atradās tālu no pamatarmijas. Piemēram, Ungāru 2. armijai nācās sargāt pat 200 km garu 6. armijas flangu. Kaut arī šie flangu aizstāvji vairākas reizes uzstāja uz palīdzības iegūšanu no virspavēlniecības, atbalstu viņi neguva.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1332266
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties