Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:875675
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.11.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Svarīgi atcerēties, ka energoresursu un izejvielu cenu pieaugums ietekmē ikvienas valsts ekonomisko attīstību. Latvija importē gandrīz visus energoresursus, līdz ar to mēs esam energoatkarīgi. Tomēr resursu cenas tikpat stipri ietekmē arī resursu eksportētājvalstis, piemēram, Krieviju. Tas skaidrojams ar to, ka šīs valstis ļoti lielā mērā balsta savu ekonomiku uz resursu pārdošanu. Ja pārdoto resursu apjoms samazinās vai krītas cena, tad reālie ienākumi ir mazāki par plānotajiem, un var rasties problēmas.
Arī tehnoloģijas un zināšanas visas valsts līmenī mūsdienās ir ļoti svarīgs faktors, kas ietekmē ikvienas valsts ekonomisko attīstību. Izmaiņas komunikācijās un transporta veidos, patērētāju vēlmju un gaumju pieaugošā līdzība, tirdzniecības liberizācija un globālu konkurentu parādīšanās – šie faktori ir apvienojušies, lai izveidotu daudz lielākā mērā integrētu pasaules ekonomiku. Šajos apstākļos īpaši rūpīgi jāseko līdzi valsts makroekonomiskajiem rādītājiem, jāmēģina nodrošināt ekonomiskā stabilitāte valstī, jo tikai tad atrašanās ciešā saiknē ar pārējām starptautiskās ekonomikas dalībniecēm ir izdevīga. Gadījumā, ja valsts ekonomiskie rādītāji ir nestabili, pārējie starptautiskā tirgus dalībnieki, protams, centīsies to izmantot.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1317840
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties