Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:872158
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 01.02.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Konflikts = konflikta situācija + incidents (konflikta situācija – tās ir uzkrājušās pretrunas, kas ir konflikta patiesie cēloņi; incidents – apstākļu sakritība, kas ir konflikta iemesls). Par konflikta cēloņiem var būt cilvēku dažādie uzskati, atšķirīgas domas par vienu un to pašu, atšķirīgas intereses vai vērtību orientācija, situācijas, kad netiek apmierinātas cilvēku pamatvajadzības vai atšķirīgie resursi.
Iekšējais konflikts ir nemiers, kas plosās indivīda iekšienē; indivīda pieredzes, interešu, mērķu, vērtību sistēmas, vēlmju cīņa, ka rezultātā cilvēks jūtas trausmains , neapmierināts ar sevi un reizēm ar visu pasauli.
Starppersonu konflikts pastāv starp indivīdiem. Starpgrupu konflikts – kad konfliktā iesaistītas vairākas grupas. Arī lielo grupu – valstu, nāciju – konflikti ir starpgrupu konflikti.
Katram cilvēka, ir 4 psiholoģiskās pamatvajadzības, kuras pārkāpjot acumirklī uzliesmo konflikts. Tās ir: prasība, lai indivīdu pienācīgi novērtē un izturas pret viņu kā pret personību; nepieciešamība valdīt pār sevi un situāciju; spēcīgi izteikta pašvērtība; vajadzība rast kopsaucēju un saskaņu. Jo lielāka ir jūsu pārliecība par saviem spēkiem, jo mazāk jūs alkstat valdīt pār citiem. Ja pamatvajadzības netiek ņemtas vērā cilvēki izvēlas vienu no 4 uzvedības modeļiem: atriebjas, bet atriebība vienmēr ir kļūda (Dots devējam atdodas); cenšas gūt virsroku (vēlamā un ieteicamā iespēja ir bez kavēšanas ķeries pie problēmas risināšanas); novēršas vai sadarbojas. Ja neaizrādīsiet cilvēkam, ka viņa uzturēšanās jums liekas nepareiza, nekas nemainīsies. Ieteicams censties likvidēt vai vismaz ierobežot konfliktu, kamēr tajā iesaistīts mazāks cilvēku skaits.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties