Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:871699
 
Vērtējums:
Publicēts: 15.03.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Anotācija    2
  Ievads    4
1.  Skābo nokrišņu veidošanās    5
2.  Skābo nokrišņu ietekme    5
2.1.  Skābo nokrišņu ietekme uz ūdenstilpnēm un tajās esošajiem dzīvajiem organismiem    5
2.2.  Skābo nokrišņu ietekme uz augsni un augiem    6
2.2.  Skābo nokrišņu ietekme uz dažādiem materiāliem    7
2.3.  Skābo nokrišņu ietekme uz cilvēku    7
3.  Skābo nokrišņu problēmas risinājumi    7
4.  Nākotnes prognozes    8
  Secinājumi    9
  Izmantotās literatūras saraksts    10
Darba fragmentsAizvērt

Skābie nokrišņi ir dažādu skābo oksīdu izkrišana ūdens, sniega un miglas sastāvā vai sulfātu un nitrātu daļiņu izkrišana aerosolu un putekļu veidā, nokļūstot ūdenī un augsnē. Tās ir antropogēnā piesārņojuma sekas, kas rodas sēra un slāpekļa oksīdu emisijas rezultātā. Tā ietekmē ļoti spēcīgi tiek ietekmēts ūdenstilpņu pH līmenis, līdz ar to arī izšķīdušo smago metālu un alumīnija koncentrācija, visa ūdenstilpnes ekosistēma. Negatīvās izmaiņas ūdens organismos (smago metālu uzkrāšanās), caur barības ķēdi ietekmē arī citus dzīvniekus, to skaitā cilvēkus. Skābie nokrišņi negatīvi ietekmē arī mežus, augsni, augus un dažādus materiālus.
Kaut arī šobrīd vairāk uzmanības tiek pievērsts klimata pārmaiņām, oglekļa dioksīda emisijām, skābo nokrišņu problēma mūsdienās ir aktuāla, jo tādām valstīm kā Ķīna un Indija, kuru elektrības ieguve ir pārsvarā balstīta uz ogļu dedzināšanu (šis resurss tām ir pietiekošā daudzumā), elektroenerģijas patēriņš ļoti strauji pieaug un ir nepieciešamība aizvien vairāk dedzināt ogles. Ir maz ticams, ka šīs valstis aktīvi rūpēsies par sēra dioksīda emisiju samazināšanu, ieviešot jaunas tehnoloģijas elektrostacijās vai attīstot alternatīvus enerģijas ieguves veidus, tāpēc par spīti tam, ka attīstītākās industrializētās valstis veic dažādus pasākumus SO2 izplūdes atmosfērā samazināšanai, pārāk liela uzlabošanās šajā situācijā nav gaidāma.
Pētījuma mērķis ir, balstoties uz zinātnisko literatūru, dot nelielu ieskatu problēmā – skābie nokrišņi un to ietekmes mūsdienās. Informācijas avotos iegūto teoriju, datus, viedokļus apkopot, strukturēt un saistīt vienotā darbā – referātā.
Darba uzdevumi ir 1) apkopot iegūstamo informāciju par problēmu – skābie nokrišņi un to ietekmes mūsdienās, 2) izveidot referātu, lai iegūtu vispārēju priekšstatu par apskatāmo tēmu un gūtu zināšanas šajā jautājumā.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties