Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:868969
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 09.02.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Eiropas monetārās sistēmas izveide    4
  Eiropas monetārās sistēmas attīstība    5
  Eiropas monetārās sistēmas ietekmes zonas (vienota valūta, Eiropas Centrālo banku sistēma un Eirosistēma, koordinēta finanšu politika)    7
  Eiropas monetārā savienība un Latvijas monetārā sistēma    9
  Secinājumi    11
  Izmantotā literatūra    12
Darba fragmentsAizvērt

Ievads

Monetārās politikas galvenais uzdevums ir veicināt labvēlīgus makroekonomiskos apstākļus tautsaimniecības ilgtermiņa attīstībai. Eiropas monetārās un ekonomiskas savienības izveidošana, kā arī eiro ieviešana nebūtu iespējama bez pieredzes, ko Eiropas Savienības institūcijas ieguva izveidojot 1979. gadā Eiropas monetāro sistēmu (EMSI).
EMSI pastāvēšana un darbošanās daudzu gadu garumā pieradīja valūtas integrācijas procesa nozīmīgumu Eiropas Savienības valstu veiksmīgās ekonomiskās attīstībās procesā. Faktiski, var teikt, ka EMSI darbības principi tika ņemti par pamatu veidojot EMS, kas darbojās Eiropas Savienībā šobrīd.
Eiropas Ekonomikas un monetārā savienība (EMS) ir augstākā Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu ekonomiskās integrācijas pakāpe un galvenais ES instruments, lai sasniegtu tās ekonomiskās politikas pamatmērķus - stabilu izaugsmi un zemu inflāciju
Tālab vēlētos referātā aplūkot Eiropas ekonomiskās un monetārās savienības attīstību un ietekmi uz Latvijā realizēto monetāro politiku pēc iestāšanās Eiropas Savienībā.

Eiropas monetārās sistēmas izveide

Par ES un EMS priekšvēsturi var uzskatīt 1951. gada aprīli, kad Beļģija, Francija, Itālija, Luksemburga, Nīderlande un Francija vienojās par Eiropas Ogļu un tērauda kopienas dibināšanu. 1957. gadā tika noslēgts t. s. Romas līgums (Eiropas Ekonomikas kopienas (EEK) dibināšanas līgums). Līgums nosaka, ka dalībvalstīm jākoordinē to ekonomiskā politika. 1993. gada 1. novembrī spēkā stājās Māstrihtas līgums, kurā ir izklāstīti būtiskākie turpmākās Ekonomikas un valūtas savienības izveides pamatprincipi.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties