Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:867567
 
Vērtējums:
Publicēts: 08.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    2
  KALKULĒTĀS IZMAKSAS    3
  PAMATLĪDZEKĻU KALKULĒTAIS NOLIETOJUMS    3
  AIZŅĒMUMU KALKULĒTIE PROCENTI    3
  KALKULĒTAIS RISKS    4
  KALKULĒTĀS PAPILDIZMAKSAS    5
  UZŅĒMUMA KALKULĒTĀ ALGA    6
  KAPITĀLA KALKULĒTIE PTOCENTI    6
  ĪRES UN NOMAS KALKULĒTĀ MAKSA    6
  KALKULĀCIJAS PIEMĒRS 1    7
  KALKULĀCIJAS PIEMĒRS 2    8
  SECINĀJUMI    10
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    11
Darba fragmentsAizvērt

Vadības grāmatvedības mērķis ir nodrošināt uzņēmuma vadītāju ar uzņēmējdarbības vadīšanai nepieciešamo informāciju. Lēmumu pieņemšanas procesā īpaši nepieciešama pagājušo periodu, esošā perioda un perspektīvā paredzamo datu analīze.
Labai vadības grāmatvedības sistēmai jāatspoguļo tāds finansu informācijas daudzums, kas nepieciešams lēmumu pieņemšanai.
Vadības grāmatvedības īpatnība ir tāda, ka vadības grāmatvedības sistēmu un lēmumu pieņemšanas tehnoloģiju izvēlas vadītājs. Viņš var izvēlēties jebkuras metodes, ko uzskata sev par noderīgām. Nav stingru un negrozāmu vadības grāmatvedības un finansu lēmumu pieņemšanas noteikumu. Vadītājs var lietot tos paņēmienus, ko pats uzskata par katram gadījumam vispiemērotākajiem. Izmantojamās metodes piemēro atbilstoši konkrētajām vajadzībām.
Savā darbā es apskatīšu, manuprāt, ļoti svarīgu daļu vadības grāmatvedībā – Dažādas kalkulētās izmaksas. Bez tā arī apskatīšu divus pašizmaksas kalkulācijas piemērus, kad uzņēmums ražo viena veida preces, un kad uzņēmums ražo vairāku veidu preces.
Aprēķinot kalkulēto nolietojumu ņem vērā nevis normatīvo objekta ekspluatācijas laiku, bet gan īsteni iespējamo. Šeit ir nepieciešams, lai nolietojuma summas katram objektam dažādos periodos būtu vienādas. Un tāpēc izmanto tikai lineāro nolietošanās metodi. Kalkulētais nolietojums nesakritīs ar finansu grāmatvedības nolietojumu, bet tas jūtami varēs ietekmēt pašizmaksu.
Ja visa objekta vērtība ir norakstīta, bet to joprojām izmanto, finansu grāmatvedībā tālāku nolietojumu vairs neaprēķina. Finansu grāmatvedībā bilances kārtībā noraksta visu pamatlīdzekļu nolietojumu neatkarīgi no tā, vai tie kalpo uzņēmuma pamatdarbībai, vai nē. Ekspluatācijas laiku gados katram objektam nosaka uzņēmuma vadība.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties