Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:867317
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.06.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Lai gan satura ziņā Dzintara Soduma dzeja ir tik pat nihilistikska un nebaudāma, kā laiks, kurā dzīvoja autors, tā it kā rotaļājas ar lasītāju. Un kurš gan var pretoties atraisītam, vieglprātīgam dzejas aicinājumam tik dvēseli nospiedošos dzīves apstākļos? Dzintars Sodums ar savu īpašo dzejas izteiksmi un saturu tajā pat laikā “rada psiholoģiski precīzu, laikmetisku jaunās paaudzes tipāžu – vīlušos, nogurušu, ilūzijās noliedzošu, visubeidzot pat cinisku laikmeta un tautas patosa vispārinātāju”. (1, 466.lpp) Skaidri saskatāma tipāža parādīšanās dzejā rosina vērtēt Dzintara Soduma dzeju kā īpašu, ar jaunām literārajām vēsmām vērstu latviešu literatūras dzejas jaunu ceļu veidotāju. Un tieši ar “izvairīšanos no tradicionāliem ritmiem, gleznainības, formā un valodā atspoguļotās kara laika bezjēdzības [..]”(1, 468.lpp) Dzintara Soduma dzeja veido šos jaunos avangardista ceļa meklējumus.
Lai vistiešāk raksturotu Dzintara Soduma kā jaunu ceļu meklētāja un avangardista nozīmi latviešu dzejā, viņa literāro darbību vēlos raksturot ar Daces Lūses vārdiem, ka “viņš, (Dzintars Sodums Z.K.) pēc savas iekšējās būtības godīgs būdams, par visu vairāk necieš melus, izlikšanos, spēles, visādus utopiskus paņēmienus. Pēc pārdzīvotā viņš neko vairs nespēj pieņemt par pilnu patiesību, šaubās par visu un arī smej par visu.” (2, 126.lpp)

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −0,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1333041
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties