Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:867278
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 08.11.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Hofsteda kultūras veidu modelis ir ļoti labs, ja tās tiek pielietots analizējot valstu kultūras. Ir pāris lietas, kuras vajag paturēt prātā un atcerēties par tām.
Pirmkārt, valsts vidējie radītāji netiek attiecināti uz katru no valsts iedzīvotājiem. Neskatoties uz to, ka šīs modelis ir pierādījis sevi kā ļoti precīzs attiecībā uz kopējo iedzīvotāju daudzumu, nedrīkst piemirst, ka ne visi iedzīvotāji, tā arī reģioni, ar vairāk tautību iedzīvotāju sastāvu, tiek piemēroti apskatīšanai viena veidā. Modelis tiek lietots kā rokasgrāmata un palīglīdzeklis, lai saprastu kultūru atšķirību starp valstīm un tās nav kā likums. Tomēr vienmēr pastāv izņēmumi.
Otrkārt, ir jautājums cik precīzi ir izmantojamie dati? Visiem savāktiem datiem, iegūtiem anketēšanas procesā, ir savs ierobežojums. Ne tikai tās, bet arī vairākas kultūras jautājuma konteksts ir tik pat svarīgs kā jautājuma saturs, īpaši vienotās kultūrās, jo piederošs pie šīs kultūras cilvēks var sniegt atbildi nevis kā indivīds, bet kā šīs kultūras sabiedrības daļa. Amerikāņi, piemēram, kā atsevišķas kultūras pārstāvji, iespējami sniegs atbildi un uztvers jautājumus kā atsevišķi sabiedrības pārstāvji, individuāli.
Visbeidzot, datu izmantošanas laiks un vecums? Cik ļoti ir mainījusies valsts kultūra laika ietekmē, iekšējas vai ārējas ietekmes dēļ?…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties