Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:866287
 
Vērtējums:
Publicēts: 18.05.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Konvencija – starptautisks līgums kādā speciālā jautājumā.
Pašlaik Latvijā spēkā 19 starptautiskās konvencijas vides aizsardzības un 7 dabas aizsardzības jomā, precīzs saraksts atrodams
http://www.vidm.gov.lv/lat/likumdosana/starptautiskie_ligumi/

Ženēvas konvencija par robežšķērsojošo gaisa piesārņošanu lielos attālumos
Parakstīta Ženēvā 1979.gadā, Latvija tai pievienojas 1994.gadā
Konvencijas pamatprincipi:
Iesaistītās valstis apņemas aizsargāt cilvēku un vidi no gaisa piesārņojuma un cenšas limitēt, samazināt un pakāpeniski novērst gaisa piesārņojuma rašanos, ieskaitot robežšķērsojošo gaisa piesārņošanu lielos attālumos
Iesaistītās valstis konvencijas ietvaros bez pārmērīgas vilcināšanās, ņemot vērā jau esošos pūliņus vietējā un starptautiskā līmenī, izstrādā un attīsta politiskus instrumentus un stratēģijas gaisa piesārņotāju izskaušanai, veicot informācijas apmaiņu, konsultācijas, izpēti un monitoringu.
Iesaistītās valstis apņemas apmainīties ar informāciju par darbības plāniem, zinātniskajām izpētēm un tehniskajiem līdzekļiem gaisa piesārņojuma ar nelabvēlīgām sekām samazināšanai, veicinot tā samazināšanos
Pēc pirmā pieprasījuma veikt konsultācijas par veiktajām aktivitātēm vai novērotajiem rezultātiem agrā stadijā starp valstīm, kuras robežšķērsojošais gaisa piesārņojums var skart vai radītām tām bīstamu risku, un tām valstīm, kuru teritorijā bīstamais piesārņojums var rasties.
Konvencijas protokoli:
Protokols “Par kopējās programmas ‘Gaisa piesārņojuma izplatības lielos attālumos novērošanai un novērtēšanai Eiropā’ ilgtermiņa finansējumu” Ženēva, 1984.g.
1985. gada 8. jūlija Helsinku Protokols “Par sēra izmešu vai to pārrobežu plūsmu samazināšanu par 30%” (Latvija šim protokolam nav pievienojusies un nepievienosies).
1988. gada 31. oktobra Sofijas Protokols “Par slāpekļa oksīdu izmešu vai to pārrobežu plūsmu samazināšanu” (Latvija šim protokolam nav pievienojusies un nepievienosies).
1991. gada 18. novembra Ženēvas Protokols “Par gaistošo organisko savienojumu emisiju vai to pārrobežu plūsmu kontroli”.
1994. gada 14. jūnija Oslo protokols “Par tālāko sēra izmešu samazināšanu”
1998. gada 24. jūnija Orhusas protokolam “Par noturīgajiem organiskajiem piesārņotājiem”
1998. gada 24. jūnija Orhusas protokolam “Par smagajiem metāliem”
1999. gada 30. novembra Gēteborgas Protokols “Par paskābināšanas, eitrofikācijas un piezemes ozona līmeņa samazināšanu.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties