Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:865145
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 22.04.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 11 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Ievads    3
2.  Vispārējs lopkopības apskats Kurzemes reģionā 2004. – 2006. gados    4
3.  Lauksaimniecības dzīvnieku skaits visa veida saimniecībās    4
3.1  Liellopu skaits Kurzemē kopā un tās rajonos    5
3.2  Cūku skaits Kurzemē kopā un tās rajonos    5
3.3  Aitu skaits Kurzemē kopā un tās rajonos    5
3.4  Mājputnu skaits Kurzemē kopā un tās rajonos    5
4.  Lopkopības produktu ražošana    6
4.1  Gaļas (kautmasa) ražošana    7
4.2  Piena ražošana    7
4.3  Olu ražošana    9
5.  Lopkopības produkcijas pārdošanas cenas    10
6.  Secinājumi    11
7.  Izmantotā literatūra    12
Darba fragmentsAizvērt

Kurzemes reģionā, tāpat kā visā Latvijā, jau no senām dienām nodarbojas ar lauksaimniecību. Tā ir bijusi gan iztikas avots, gan iespēja nopelnīt naudu. Pēc PSRS sabrukuma 1991.gadā lopkopības nozarē tika novērotas straujas un negatīvas izmaiņas, tomēr pēdējos gados tiek novērots kā progress, tā arī neliels regress, kas liecina, ka šī nozare, kaut arī ir atguvusies pēc šoka, kas to piemeklēja, vēl joprojām piedzīvo smagus laikus. Saražoto produktu daudzums ir mazs, bet tomēr tas pakāpeniski pieaug, bet ir apakšnozares un rajoni, kur situācija nav tik iepriecinoša.
Gaļas ražošana ir nozīmīgākā lopkopības nozare. Dati par gaļas ražošanu ietver informāciju par visu veidu lauksaimniecības dzīvnieku un putnu gaļu kautmasā un dzīmasā. Tie uzrādīti par lopkautuvēs un arī pašās saimniecībās nokautajiem lauksaimniecības dzīvniekiem un putniem. Salīdzinot 2004., 2005. un 2006. gadu var secināt, ka saražotās gaļas daudzums vispirms pieauga, bet tad kritās, norādot uz nelabvēlīgo situāciju, kas veidojas valstī. 2004. gadā saražotās gaļas daudzums bija 15 412 tonnas, 2005. gadā tas bija 15 869 tonnas, bet 2006. gadā tas kritās un sastādīja 15 139 tonnas. Ražošanas apjomu samazināšanās ir saistīta ar konkurences pieaugumu no ārvalstu kaimiņu puses, aizvien vairāk gaļas tiek ievests no Polijas, Lietuvas, Ukrainas, tādējādi vietējiem ražotājiem paliek smagāk izdzīvot šādos apstākļos un daudzi no tiem padodas un izvēlas pievērsties citām nozarēm.
Piens ir svarīgs lopkopības produkts, kuru raksturo viss faktiski izslauktais govju un kazu piens neatkarīgi no tā, vai tas realizēts, vai arī izmantots saimniecībā pašpatēriņam vai lopbarībai. Šeit ir vērojams acīmredzams progress, ar katru gadu saražotās produkcijas daudzums pieaug. 2004. gadā tika izslauktas 139 324 tonnas piena, 2005. gadā tika izslauktas 150 537 tonnas piena un 2006. gadā no slaucamajiem lopiem ieguva 156 132 tonnas piena.
Datos par olu ražošanu ietilpst olas, kas iegūtas gada laikā no visu sugu mājputniem, ieskaitot olas, kuras izlietotas putnu atražošanai (inkubācija u.c.). Salīdzinot datus, diemžēl jāatzīst, ka olu ražošana Kurzemes reģionā ar katru gadu samazinās. Pāris gadu laikā tā ir ievērojami kritusies, samazinoties apmēram par 3 miljoniem izdēto olu. 2004. gadā tika saražots ap 32 miljoniem olu, 2005. gadā ieguva 29 miljonus olu, bet 2006. gadā izdēto olu skaits vairs tikai sasniedza apmēram 28 miljonus olu.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties