Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Manas domas un attieksme par bruņotiem spēkiem un obligāto dienestu Latvijā

     

    Eseja5 Sports

4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:864584
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.03.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Es uzskatu, ka šīs tēmas aktualitāte ir liela, jo pastāv dažādi stereotipi par armiju kopumā un par dienestu armijā. Šie stereotipi ir vērojami bieži vien cilvēku vidū, kuri paši nav dienējuši Latvijas armijā, vai arī dienēja PSRS armijā. Situācija ir patiešām bēdīga, jo tie, kas labprāt dienētu un aizstāvētu savu Dzimteni (arī krievu tautības cilvēki, kas ir dzimuši šeit un kuri uzskata Latviju par savu dzimto zemi) paliek arvien mazāk, t.k. pārsvarā tie ir pirmspensijas vai pensijas vecuma cilvēki (dažs pat knapi iet, kur nu vēl runāt par dzimtenes aizstāvēšanu).
Mans tēvs, kuram šogad paliks 60. gadi arī ir Zemessargs (piedalās mācībās un izpilda Zemessarga tiešos pienākumus dažnedažādās situācijās un pasākumos). Viņš ir diezgan frišs priekš saviem gadiem, jo nodarbojās ar sporta aktivitātēm, ievēro veselīgu dzīves veidu. Bet tai pašā laikā uzdod jautājumu: „Vai šī ir mūsu varena armija?. Nedod Dievs kāds izdomās izlaist vienu raķeti – un mūsu mazās Latvijas vairs nav... Nav mums tās īstas armijas! Un ja arī ir – tad pavisam niecīga salīdzinājumā ar citām valstīm.”
Latvijas armija ir nozīmīga mūsdienu jaunatnei, kura ir Latvijas nākotne! Bet kas mums pašlaik notiek – jaunieši aug slimi, nopīpēti, nodzērušies, ar sportu praktiski nenodarbojās – dienas brīvo laiku pavada pie datoriem, nezin ko grib savā dzīvē sasniegt, nezin ko nozīmē kārtība. Ka tik neko nedarīt - gan jau kāds atradīsies, kas to darbu paveiks. Un tā „sēž” uz vecāku kakliem.
Uzskatu, ka jau no 5. – 6. klases skolās vajadzētu ieviest militārās mācības stundu, kuru pasniegtu zinošas, izglītota militāra persona. Tas varētu atteikties arī uz meitenēm (redzēju vienā ārzemju raidījumā, ka ir armija, kurā dienē meitenes. Dzīvošana, režīms un viss pārējais tieši tādi paši, kā vīriešu dzimtas pārstāvjiem. Un viņas nesūdzas. Jo mēs neesam nemaz tik švakas, kā izskatāmies).
Vasaras brīvlaikā bērniem nav kur likt sevi aiz bezdarbības. Varētu organizēt tās pašas nometnes mežos ar dažnedažādām nodarbēm, ar kārtīgu kareivja ēdienu utt. Lai viņi varētu saprast – kas tas „par zvēru un ar ko viņu ēd”.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1136532
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties