Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:864171
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 24.11.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1.Teilora sistēma. Teiloru uzskata par mūsdienu vadīšanas pamatlicēju. Viņš strādāja dažādos amatos no apkopēja līdz galnenā inženiera metalurģijas rūpnīcā. Teilors veica pētījumus ražošanas organizacācijā. Tas būtība ir: jāizstrādā darba paņēmieni un metodes pētījumu rezultātā; jāapmāca strādniekus šiem paņēmieniem un metodēm: jānoformē darba instrukcijas.
Teilors uzskatīja, ka vadītājiem ir jāatbild par darbu plānošanu, personāla atlasi, personāla izglitošanu, un ka ir jābūt darba dalīšana starp vaditājiem un darbiniekiem.
Teilors uzskatīja, ka darba uzdevumi ir jāveic ar mērenu piepūli, lai cilvēks arī nākošā dienā varētu strādāt ar labu atdevi.
2. Emersona vadības principi. Precīzi definēti mērķi; Veselīgs saprāts; Pastāvīga izglitošana; Disciplīna; Taisnīga attieksme pret personālu; Precīza uzskaite; Dispečerēšana.; Darba instrukcijas; Piepūles normalizēšana; Prēmēšana un atzinības izteikšana par darba ražīgumu.
3. Fajola veiksmīgas vadīšanas principi. Jāveic darba dalīšana jāatdala vienkāršs no sarežģīta, garīgs no fiziska; atbildība; disciplīna; vienvadība; darba samaksa atbilstoši darba daudzumam un kvalitātei; hierarhija; kārtība; taisnīgums; nemaināms personāls; iniciatīva; interešu kopība; kvalificēti vadītāji
4. Forda plūsmas metode. Detaļu standartizācijai; darba dalīšanai; darba instrukciju izstrāde; ražošanas standartizēšana; konveijera izmantošana
5. Gilbretu pētījumi. Darba operāciju normas var noteikt laboratorijā vēl pirms to ieviešanas praksē: jānoskaidro normējamās darba operācijas izpildes kārtība; darba operācija ir jāsadala mikrokustībās; katrai mikrokustībai ir jānosaka laika norma; laika normu nosaka kā mikrokustību summu.
6. Bedo vienība. Pazīstams ar Bedo vienību, kas paredzēta cilvēka patērētās enerģijas izmērīšanai. Bedo vienība ietver laiku darba veikšanai un laiku atpūtai.
7. Mogesena atziņas. Darbiniekiem ir jāuzskata uzņēmuma mērķi par saviem mērķiem un jāmeklē iespējas darba uzlabošanai. Par ierosinājumiem ir jāstimulē.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties